top of page

Szeretettel köszöntjük a Magyar 

Mid-Amatőr Golf Sportegyesület hivatalos honlapján!

A golfsport utóbbi évtizedének társadalmi, gazdasági tendenciáit valamint a hazai golf középkorosztályának igényeit figyelembe véve 2013-ban pár lelkes golfozó önkéntes munkájának segítségével elindítottuk a 3 napos ún. Mid-Amatőr Magyar és Nemzetközi Golfbajnokságot. Az első két év tapasztalatai, valamint számos golfozó véleményének összegzését és kiértékelését követően 2015 év elején arra a megállapításra jutottunk, hogy érdemes lehet a 30-55 év közötti korosztállyal komolyabban is foglalkozni, mert ez az a csoport, aki hatékonyan tudja bevonni a golfsportba az ifjúságot is saját gyermekeiken és barátaikon, osztálytársaikon keresztül.

Az EGA felismerve ezen korosztály egyre növekvő táborát és érdekérvényesítő képességét, a közelmúltban 30 évre csökkentette a MID amatőr státusz alsó korhatárát, tovább erősítve a potenciális résztvevők számát. A nemzetközi szövetség lassan feltöltődő versenynaptára is mutatja a honi szövetségek elementáris igényét, hogy az EGA égisze alatt megrendezésre kerülő versenyeik felkerüljenek az európai golf térképre.

A Magyar Golf Szövetség elmúlt években elért sportdiplomáciai sikerei szinte predesztinálják a magyar golfért tenni vágyókat, hogy minél előbb csatlakozzanak a nemzetközi szövetség kezdeményezéseihez és a magyar mid-amatőr korosztály egyre növekvő tábora bekerüljön az európai golfélet vérkeringésébe.  

Hiszünk abban, hogy a 30-55 év közötti golfozói bázis elérésével, megszólításával a teljes golftársadalom egy jelentős rétege felé fordulunk. Tesszük mindezt azért, hogy javuljon a golftársadalom ezen rétegének a sportba vetett hite, növekedjen a sport által szerzett élménye és nem utolsó sorban az eddigieknél bátrabban népszerűsítsék kedvenc sportágunkat.

Egyesületünk elsődleges feladatának tekinti a korosztály összefogását, a megfelelő kommunikációs csatornák kiépítését és ezzel a korosztály információkkal történő ellátását, a golfozók egyéni aktivitásának növelését és ezen keresztül az ifjúsági golfozók számának növekedését.

Az idei év mérföldkő a magyar Mid-Am golf életében. 2016 tavaszán a Mid-Am golfozók egy lelkes csoportja elhatározta, hogy létrehozza a Magyar Mid-Am Golf Egyesületet. Számos kezdeményezést indítottunk útjára, így többek között 2016 július végén, augusztus elején hazánkat és Egyesületünket egy 4 fős csapat képviselte az Európai Golf Szövetség által szervezett Team Shield Championship-en, Bulgáriában. Ezt követően 2017-től bevezetésre került a Mid-Am magyar ranglista is, hogy a golfozók objektív képet kaphassanak a magyar mezőnyben elfoglalt helyükről. Természetesen az idei évben sem maradhatott el a Magyar és Nemzetközi Mid-Am Golf Bajnokság. Immáron ötödik éve került megrendezésre az éves bajnokságunk, mely egyik nagy erdeményeként idén immáron 12 ország több, mint 100 indulója vett részt  három napos bajnokságon. Egyöntetű véleményünk az, hogy a megfogalmazott célokat és feladatokat igazán hatékonyan a Magyar Golf Szövetség berkein belül tudjuk megtenni, ezért minél szorosabb együttműködést és ezen belül kommunikációs csatornát szeretnénk kiépíteni a Magyar Golf Szövetséggel, így 2016-ban benyújtottuk az MGSZ-nek tagfelvételi kérelmünket is.

A korosztály bázisának növelésén túl célunknak tekintjük egy erős, egységes és saját lábán megállni képes válogatott létrehozását és versenyeztetését. Ennek érdekében megteremtjük és megszervezzük a válogatott szakmai munkájának kereteit (csapat kapitány, felkészülési terv, versenyeztetés), de a saját versenyek szervezése mellett továbbra is teljes aktivitással részt vennénk a Magyar Golf Szövetség rendezvényein.

Várunk szeretettel Téged is a Mid-Amatőr Golf Sportegyesületben és további sok sikert kívánunk a golf évad hátralévő részéhez. Tagfelvételi kérelmedet ide kattintva jelezheted.

Zilahy Csaba

elnök

Magyar Mid-Amatőr Golf Egyesület

Beszámolók
bottom of page