esemény borítók. forest.jpg

III. Magyar MidAm Match Play Golfbajnokság

 

 

Rendező és szervező: Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület

Szabályok: A bajnokság az R&A Rules Limited szabályai, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzata és Ranglista kiírása, a Mid-Am Golf Tour 2021 és a MidAm Országos Ranglista kiírása, valamint a Forest Hills Golf & Country Club helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

Résztvevők: Nemtől függetlenül a játékra jogosult minden magyar állampolgárságú és külföldi amatőr golfozó, aki a verseny napjáig betölti a 30. életévét (születési dátum: 1991. június 25.-én vagy azt megelőzően), valamint akinek klubja tagja a Magyar Golf Szövetségnek és rendelkezik érvényes versenyengedély kártyával (ún. EGA kártyával). Felső életkorhatár nincs.

 

A verseny ideje:          2021. június 25-27.

A verseny helyszíne: Forest Hills Golf & Country Club, Zirc

Játékforma:                 match play, hendikep figyelembevétele nélkül

Nevezési határidő:    2021. június 22. éjfélig

Nevezési díj:                 49.000,- / MidAm tag

                                          54.000,- / nem MidAm tag

MidAm GT pontok:   a MidAm Golf Tour 2021 kiírása szerint

MGSZ Match Play:    Az MGSZ Match Play Bajnokságának korosztályos, kvalifikációs bajnoksága. A 4 legjobb midam életkorú férfi (30-55) és hölgy (30-50) jogot szerez az MGSZ 2021 évi Match Play Bajnokságán való indulásra.

 

A nevezési díjat az MMAGE Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület OTP Bank Rt. 11702067-20003043 számú számlájára kell megfizetni legkésőbb a nevezési határidő napját követő munkanapon déli 12:00 óráig.

 

A nevezési díj tartalmazza:

- a versenyen való részvétel jogát;

- a green fee-ket a bajnokság napjain;

- snack csomagokat a 3 versenynapon;

- a szombati grillvacsora részvételi díját;

- vasárnapi ebéd díját

 

Játékkör:

A Forest Hills Golf & Country Club 9 szakaszos golfpályájának a megjátszása pénteken 1-9 szakaszok többszöri megjátszásával, szombaton és vasárnap 1-18 szakaszok többszöri megjátszávásal.

Nevezés módja: nevezni elektronikusan, a https://mgsz.golfigo.com/hu/federations/mgsz/ oldalon lehet.

Elütők, Kategóriák, Díjazás

                                         HCPI       Játékforma     Díjazottak       Elütő

Férfi kategória           36-ig       match play     1-4.                    ffi standard

Női kategória             36-ig       match play     1-4.                     női standard

A bajnokság indítása

Mindhárom napon shot gun start

Pénteken hölgyek 8 órától, férfiak10:00 órától

Szombaton egységesen 9:00 és 14:00 órától

Vasárnap egységesen 9:00 órától

2020 év Bajnoka:                   Krämer András

2020 év Bajnoknője:             Hoang Thu Dung

 

Létszámkorlát

32 férfi és 8 női versenyző

Versenybizottság:     Révész Tamás (elnök), Jakobi András, Hideg Dániel

MidAm Golf Tour 2021 pontok: a játékosok a „MidAm Golf Tour 2021” kiírás  szerint kapják meg a pontokat.

Eredménykártya leadása: a pénteki csoportmérkőzések eredménykártyáit az 1-es elütőn kialakított scoring area-ban legkésőbb a következő játékkör megkezdéséig le kell adni, míg a szombati és vasárnapi egyenes ági versenykörök eredménykártyáját közvetlenül az egyes játékkörök végén haladék nélkül kötelesek leadni a játékosok az erre kijelölt helyen (scoring area).

Eredményhirdetés

Az utolsó játékkör utolsó eredménykártyájának leadását követő 30 percen belül.

Fentiekben nem vagy csak részben szabályozott kérdésekben a III. Magyar MidAm Match Play Golfbajnokság eljárási rendje valamint a MidAm Golf Tour 2021 kiírása az irányadó.

Figyelem!

Minden játékosnak saját felelőssége az egészségi állapotra ügyelni, és kizárólag saját felelősségére nevez be és vesz részt a bajnokságon. A Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület nem vállal felelősséget semmiféle olyan eseményért, okozott kárért, legyen az anyagi, egészségi vagy erkölcsi, mely a fenti szabályok be nem tartása következtében keletkezett.

A Versenybizottság a változtatás jogát fenntartja!

Eljárási rend a

III. Magyar MidAm Match Play Golfbajnoksághoz

 

A Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület Elnöksége a 2020. október 6. napján tartott ülésén hozott eljárásrendet, a Versenybizottság 2021. június 22-én módosított eljárásokkal egységes szerkezetbe foglalt  lebonyolítási rend a III. Magyar MidAm Match Play Nyílt Bajnokságra vonatkozóan.

Létszámkorlátozás és várólista

A Versenybizottság 32 fős férfi és 8 fős női mezőnyt indít. 

A Bajnokság menete

Előkészületek

A Versenybizottság a teljes férfi mezőnyt EHCP szerint növekvő sorba rendezi, majd 8-asával A, B, C kategóriákba sorolja. Ezt követően 3 fős csoportokat alkot úgy, hogy az A kategóriából kiemeli az első játékost és 1-1 játékost sorsolás útján választ hozzá a B és C kategóriákból, majd ez megismétli a további 7 csoport kialakítása során.

Hölgyek között az 5 játékos 18 szakaszon körmérkőzés formájában versenyez. A körmérkőzések során minden nyert mérkőzés 1 pontot ér, döntetlen esetén 1/2 pontot kapnak a játékosok, és vereség esetén nem jár pont.

Körmérkőzések

Az uraknál az így kialakult egyes csoportok a körmérkőzés szabályai szerint játszanak egymás ellen 9-9 szakaszon, match play formában. A 9 szakasz megjátszását követően, döntetlen állás esetén nincs további játék. A körmérkőzések során minden nyert mérkőzés 1 pontot ér, döntetlen esetén 1/2 pontot kapnak a játékosok, és vereség esetén nem jár pont.

Holtverseny az előselejtezőkben

Az egyes csoportokban kettő vagy több játékos között kialakuló pontazonosság esetén a sorrend eldöntésére először az egymás ellen elért jobb eredményt vizsgálja a Versenybizottság. Amennyiben még mindig nem lehet eldönteni a sorrendet, úgy nagyobb arányú szakaszgyőzelem kerül figyelembevételre. Amennyiben ez is azonos, úgy 2 vagy 3 fős play offot játszik a csoport match play formában hirtelen halállal. Három fős play off esetén minden helyért játszani kell a játékosoknak, azaz ha egy játékos kiesik alacsonyabb eredménnyel, úgy a másik két játékos folytatja az első két helyért a play offot. Ha egyszerre ketten játszanak magasabb eredményt, úgy a 2. és 3. helyért kell folytatniuk a play offot, a győztes pedig 1. helyezett lesz.

8-as táblák kialakulása

A fentiek és a holtverseny esetén alkalmazandó szabályok szerint kialakulnak az egyes csoportokban a sorrendek. Az összes csoportból az első helyezettek az 1-es táblára kerülnek, míg a második helyezettek a 2-es táblára, és így tovább.

A 8-as táblák 1-8. helyeire az eredeti (első versenykörben érvényes) EHCP / WHS alapján készített kiemelés szerint kerülnek a játékosok azzal, hogy ha adott csoportban egy erősebb kategóriából érkező játékost megelőz az ellenfele, akkor annak megfelelően kiemeléseik felcserélődnek.

Példa: A 4-es csoportban az A5-ös kiemelt játékos második lesz, míg a B7-es első. Ebben az esetben az A játékos a második tábla 7-es pozícióját kapja meg, míg a B játékos az első táblán az 5-ös pozíciót örökli.

 

A 8-as táblák fordulói

Urak esetében a 8-as táblákon belüli párosítások az alábbi táblázat alapján történek. A táblajáték során egyenes ági továbbjutás alapján játszanak a játékosok 18 szakaszt. 18 szakasz megjátszását követően a döntetlen állása esetén addig játszanak tovább a játékosok az előírt kör szakaszainak újrajátszásával - az ott meghatározott sorrendben -, amíg a játékot valamelyik fél meg nem nyeri.

Az első és a második fordulóban vereséget szenvedő játékosok ugyancsak játszanak egymás ellen a további helyezések eldöntése végett.

 

No show

Ha egy játékos valamely játékkörben 5 perc elteltével sem jelenik meg az előírt időben az elütőn, akkor kizárásra kerül, ellenfele játék nélkül jut tovább (avagy szerez 1 pontot) és a játékos nem szerezhet MidAm Golf Tour 2021 ranglistapontot.

Eredménykártya

A körmérkőzések alkalmával az első tee time előtt megkapja minden játékos az adott napra érvényes összes eredménykártyáját, amin feltűntetésre kerül az összes tee time-ja. Ezen tee time-ok betartása kötelező, csoportok egymás között a Versenybizottság előzetes jóváhagyása nélkül, az előírt beosztáson nem változtathatnak.

 

Az eredménykártyán az eredményeket úgy kell vezetni, hogy a Versenybizottság egyértelműen meg tudja állapítani, hogy 1) mi lett a mérkőzés végeredménye 2) ha eldőlt a mérkőzés, akkor az hányadik szakaszon következett be.

Eredménykártyán az eredmények jelölése

AS        - All Square, azaz döntetlen (csak a körmérkőzéseken)

1 UP    - 1 szakasszal nyert a játékos

2 UP    - az utolsóelőtti szakaszon 1 szakasszal vezetett a játékos, így az utolsó szakasz lejátszása kötelező volt, amit ugyancsak megnyert a játékos

2&1     - a játékos 2 szakasszal vezetett ellenfelével szemben, amikor már csak 1 szakasz volt hátra

3&1     - a játékos 3 szakasszal vezetett ellenfelével szemben, amikor már csak 1 szakasz volt hátra

3&2     - a játékos 3 szakasszal vezetett ellenfelével szemben, amikor már csak 2 szakasz volt hátra

4&2     - a játékos 4 szakasszal vezetett ellenfelével szemben, amikor már csak 2 szakasz volt hátra

4&3     - a játékos 4 szakasszal vezetett ellenfelével szemben, amikor már csak 3 szakasz volt hátra

stb…

SPOwall2021_v2.png