esemény borítók. forest.jpg

III. Magyar MidAm Match Play Golfbajnokság

 

 

Rendező és szervező: Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület

Szabályok: A bajnokság az R&A Rules Limited szabályai, a Magyar Golf Szövetség Verseny-szabályzata és Ranglista kiírása, a Mid-Am Golf Tour 2021 és a MidAm Országos Ranglista kiírása, valamint a Forest Hills Golf & Country Club helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

Résztvevők: Nemtől függetlenül a játékra jogosult minden magyar állampolgárságú és külföldi amatőr golfozó, aki a verseny napjáig betölti a 30. életévét (születési dátum: 1991. június 25.-én vagy azt megelőzően), valamint akinek klubja tagja a Magyar Golf Szövetségnek vagy saját nemzeti szövetségének és rendelkezik érvényes versenyengedély kártyával (ún. EGA kártyával) vagy nemzeti szövetségének hendikep igazolásával. Felső életkorhatár nincs.

 

A verseny ideje:          2021. június 25-27.

A verseny helyszíne: Forest Hills Golf & Country Club, Zirc

Játékforma:                 match play, hendikep figyelembevétele nélkül

Nevezési határidő:    2021. június 21. éjfélig

Nevezési díj:                 49.000,- / MidAm tag

                                          54.000,- / nem MidAm tag

                                          a csoportmérkőzések után kieső játékosoknak 27.000,- forint jóváírásra kerül, amit a Magyar MidAm Bajnokságon felhasználhatnak.

MidAm GT pontok:   a MidAm Golf Tour 2021 kiírása szerint

MGSZ Match Play:    Az MGSZ Match Play Bajnokságának korosztályos, kvalifikációs bajnoksága. A legjobb 4 férfi és 4 hölgy jogot szerez az MGSZ 2021 évi Match Play Bajnokságán való indulásra.

 

A nevezési díjat az MMAGE Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület OTP Bank Rt. 11702067-20003043 számú számlájára kell megfizetni legkésőbb a nevezési határidő napját követő munkanapon déli 12:00 óráig.

 

A nevezési díj tartalmazza:

- a versenyen való részvétel jogát;

- a green fee-ket a bajnokság napjain;

- snack csomagokat a 3 versenynapon;

- a szombati grillvacsora részvételi díját;

- vasárnapi ebéd díját

 

Játékkör:

A Forest Hills Golf & Country Club 9 szakaszos golfpályájának a megjátszása úgy, hogy azon szakaszokat, amik par-4-esként és par-5-ösként is megjátszhatók, azokat par-5-ösként, az annak megfelelő elütőről kell megjátszani, azaz a sorrend:

1. szakasz: 1-es elütő (par-5), 2. szakasz: 2-es elütő (par-4), 3. szakasz: 12-es elütő (par-5), 4. szakasz 4-es elütő (par-4), 5. szakasz: 14-es (par-3), 6. szakasz: 6-os elütő (par-4), 7. szakasz: 7-es elütő (par-5), 8. szakasz: 17-es elütő (par-3), 9. szakasz: 18-as elütő (par-5)

 

Nevezés módja: nevezni elektronikusan, a https://mgsz.golfigo.com/hu/federations/mgsz/ oldalon lehet.

Elütők, Kategóriák, Díjazás

                                         HCPI       Játékforma     Díjazottak       Elütő

Férfi kategória           36-ig       match play     1-4.                    ffi standard

Női kategória             36-ig       match play     1-4.                     női standard

A bajnokság indítása

Körmérkőzések során (péntek) 1-es elütőről a kialakított csoportokban legalacsonyabb hendikeppel rendelkező játékos szerint növekvő sorrendben folyamatos indítással 7 óra 30 perctől

 

Egyenes kieséses játékkörökben (szombat-vasárnap) shot gun starttal 8 órától.

 

2020 év Bajnoka:                   Krämer András

2020 év Bajnoknője:             Hoang Thu Dung

 

Létszámkorlát

48 férfi és 12 női versenyző

 

CUT

Körmérkőzéseket követően a csoportonkénti első 5 férfi (összesen 40) és első két hölgy (összesen 8) jut tovább az egyenes-ágú versenybe.

Versenybizottság:     Révész Tamás (elnök), Jakobi András, Buna Edvin, Hideg Dániel

MidAm Golf Tour 2021 pontok: a játékosok a „MidAm Golf Tour 2021” kiírás  szerint kapják meg a pontokat.

 

Eredménykártya leadása: a pénteki csoportmérkőzések eredménykártyáit az 1-es elütőn kialakított scoring area-ban legkésőbb a következő játékkör megkezdéséig le kell adni, míg a szombati és vasárnapi egyenes ági versenykörök eredménykártyáját közvetlenül az egyes játékkörök végén haladék nélkül kötelesek leadni a játékosok az erre kijelölt helyen (scoring area).

Eredményhirdetés

Az utolsó játékkör utolsó eredménykártyájának leadását követő 30 percen belül.

Fentiekben nem vagy csak részben szabályozott kérdésekben a III. Magyar MidAm Match Play Golfbajnokság eljárási rendje valamint a MidAm Golf Tour 2021 kiírása az irányadó.

 

Figyelem!

Minden játékosnak saját felelőssége az egészségi állapotra ügyelni, és kizárólag saját felelősségére nevez be és vesz részt a bajnokságon. A Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület nem vállal felelősséget semmiféle olyan eseményért, okozott kárért, legyen az anyagi, egészségi vagy erkölcsi, mely a fenti szabályok be nem tartása következtében keletkezett.

 

A Versenybizottság a változtatás jogát fenntartja!

Eljárási rend a

III. Magyar MidAm Match Play Golfbajnoksághoz

 

A Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület Elnöksége a 2020. október 6. napján tartott ülésén az alábbi eljárásrendet határozta meg a III. Magyar MidAm Match Play Nyílt Bajnokság lebonyolítására.

Létszámkorlátozás és várólista

A Versenybizottság 48 fős férfi és 12 fős női mezőnyt indít. Túljelentkezés esetén a játékosok HCPI szerint növekvő sorrendbe kerülnek rendezésre, majd a 48 fős férfi illetve 12 fős női létszám feletti legmagasabb hendikeppel rendelkező játékosoknak játszani kell egy kvalifikációs mérkőzést a 48 fős férfi illetve 12 fős női mezőny legmagasabb hendikeppel rendelkező játékosai ellen.

 

Példa: 51 férfi jelentkező esetén, a 48. játékos a 49. ellen, a 47. játékos az 50. ellen, a 46. játékos a 51. ellen játszik.

Az ún. kvalifikációs mérkőzésekre a nevezési határidő lezárulta és a III. Magyar MidAm Match Play Golfbajnokság első napját megelőző nap közötti két hétben van lehetőség. Kölcsönös megegyezés híján golfpályát a magasabb hendikepes játékos választ, míg időpontot az alacsonyabb hendikeppel rendelkező játékos határozhat meg. Az előselejtező legalább 18 külön elütővel rendelkező golfpályán játszható le. A greenfee költségein a játékos és ellenfele osztoznak.

A Bajnokság menete

 

Előkészületek

A Versenybizottság a teljes férfi mezőnyt EHCP szerint növekvő sorba rendezi, majd 6 egyenlő részre osztja, és A, B, C, D, E és F kategóriákba sorolja. Ezt követően 6 fős csoportokat alkot úgy, hogy az A kategóriából kiemeli az első játékost és 1-1 játékost sorsolás útján választ hozzá a B, C, D, E és F kategóriákból, majd ez megismétli a további 7 csoport kialakítása során.

 

Hölgyek között a 12 játékosból 4db 3 fős csoportot alkot a Versenybizottság a fenti elveket követve.

 

Körmérkőzések

Mind a hölgyeknél, mind az uraknál az így kialakult egyes csoportok a körmérkőzés szabályai szerint játszanak egymás ellen 9-9 szakaszon, match play formában. A 9 szakasz megjátszását követően, döntetlen állás esetén nincs további játék. A körmérkőzések során minden nyert mérkőzés 3 pontot ér, döntetlen esetén 1 pontot kapnak a játékosok, és vereség esetén nem jár pont.

 

A női csoportok harmadik helyezettjei még adott napon (péntek) lejátszák egyenes kiesés formájában a 9-12. helyekért a mérkőzéseket (lásd később).

 

Holtverseny az előselejtezőkben

Az egyes csoportokban kettő vagy több játékos között kialakuló pontazonosság esetén a sorrend eldöntésére először az egymás ellen elért jobb eredményt vizsgálja a Versenybizottság. Amennyiben még mindig nem lehet eldönteni a sorrendet, úgy a többi mérkőzésen elért nagyobb arányú szakaszgyőzelem kerül figyelembevételre. Amennyiben ez is azonos, úgy sorsolással dönti el a Versenybizottság a helyezések sorsát.

 

8-as táblák kialakulása

A fentiek és a holtverseny esetén alkalmazandó szabályok szerint kialakulnak az egyes csoportokban a sorrendek. Az összes csoportból az első helyezettek az 1-es táblára kerülnek, míg a második helyezettek a 2-es táblára, és így tovább. Hölgyeknél csak 1 tábla kerül indításra (1.-8. helyért), míg a férfiaknál 5db tábla a sorrendben 1-8; 9-16; 17-24; 25-32; 33-40 helyekért.

A 8-as táblák 1-8. helyeire az eredeti (első versenykörben érvényes) EHCP / WHS alapján készített kiemelés szerint kerülnek a játékosok azzal, hogy ha adott csoportban egy erősebb kategóriából érkező játékost megelőz az ellenfele, akkor annak megfelelően kiemeléseik felcserélődnek.

 

Példa: A 4-es csoportban az A5-ös kiemelt játékos második lesz, míg a B7-es első. Ebben az esetben az A játékos a második tábla 7-es pozícióját kapja meg, míg a B játékos az első táblán az 5-ös pozíciót örökli.

 

A 8-as táblák fordulói

Mind a hölgyek, mind az urak esetében a 8-as táblákon belüli párosítások az alábbi táblázat alapján történek. A táblajáték során egyenes ági továbbjutás alapján játszanak a játékosok 18 szakaszt. 18 szakasz megjátszását követően a döntetlen állása esetén addig játszanak tovább a játékosok az előírt kör szakaszainak újrajátszásával - az ott meghatározott sorrendben -, amíg a játékot valamelyik fél meg nem nyeri.

Az első és a második fordulóban vereséget szenvedő játékosok ugyancsak játszanak egymás ellen a további helyezések eldöntése végett.

 

A női mezőny csoportjainak harmadik helyezettjei (4 fő) egyenes kieséssel döntik el a 9-12. helyek sorsát 2 körben, 9-9 lyukon (a 9. lyukon döntetlen állás esetén addig játszanak tovább a játékosok az előírt kör szakaszainak újrajátszásával - az ott meghatározott sorrendben -, amíg a játékot valamelyik fél meg nem nyeri. Párosítás: a csoportokban elért ponteredményeik alapján kerülnek sorba rendezésre a játékosok és az így kialakult első helyezett játszik a negyedik ellen, míg a második a harmadik helyezett ellen. A következő körben a győztes a győztes ellen a 9. és 10. helyért, a vesztes a vesztes ellen a 11. és 12. helyért játszik.

No show

Ha egy játékos valamely játékkörben 5 perc elteltével sem jelenik meg az előírt időben az elütőn, akkor kizárásra kerül, ellenfele játék nélkül jut tovább (avagy szerez 3 pontot) és a játékos nem szerezhet MidAm Golf Tour 2021 ranglistapontot.

 

Eredménykártya

A körmérkőzések alkalmával az első tee time előtt megkapja minden játékos az adott napra érvényes összes eredménykártyáját, amin feltűntetésre kerül az összes tee time-ja. Ezen tee time-ok betartása kötelező, csoportok egymás között a Versenybizottság előzetes jóváhagyása nélkül, az előírt beosztáson nem változtathatnak.

Az eredménykártyán az eredményeket úgy kell vezetni, hogy a Versenybizottság egyértelműen meg tudja állapítani, hogy 1) mi lett a mérkőzés végeredménye 2) ha eldőlt a mérkőzés, akkor az hányadik szakaszon következett be.

 

Eredménykártyán az eredmények jelölése

AS        - All Square, azaz döntetlen (csak a körmérkőzéseken)

1 UP    - 1 szakasszal nyert a játékos

2 UP    - az utolsóelőtti szakaszon 1 szakasszal vezetett a játékos, így az utolsó szakasz lejátszása kötelező volt, amit ugyancsak megnyert a játékos

2&1     - a játékos 2 szakasszal vezetett ellenfelével szemben, amikor már csak 1 szakasz volt hátra

3&1     - a játékos 3 szakasszal vezetett ellenfelével szemben, amikor már csak 1 szakasz volt hátra

3&2     - a játékos 3 szakasszal vezetett ellenfelével szemben, amikor már csak 2 szakasz volt hátra

4&2     - a játékos 4 szakasszal vezetett ellenfelével szemben, amikor már csak 2 szakasz volt hátra

4&3     - a játékos 4 szakasszal vezetett ellenfelével szemben, amikor már csak 3 szakasz volt hátra

stb…

SPO_wall_2021.png