golf tour2020_20200511.jpg

Mid-Am Golf Tour 2020

Ranglistakiírás

A Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület a 2020 évi golfszezonra az alábbi „Mid-Am Golf Tour 2020” versenysorozatot írja ki.

A versenysorozat egyes állomásai az R&A Rules Limited golfszabályai, a Magyar Golf Szövetség (továbbiakban: MGSZ) érvényes Versenyszabályzata és Ranglista Kiírása, a rendező klubok verseny idejére érvényes helyi szabályai, valamint a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület (továbbiakban: MMAGE) belső szabályzatai alapján kerülnek lebonyolításra.

A MidAm Golf Tour 2020 férfi és női változtatások nélküli bruttó eredménylistája határozza meg a Magyar Golf Szövetség Országos MidAm férfi és női ranglistáját.

 

1. Résztvevők

Minden, legfeljebb 36 EGA vagy WHS hendikeppel (továbbiakban: hendikep) rendelkező amatőr golfozó, aki egy nemzeti szövetség tagja, vagy az MGSZ tagszervezetéhez tartozó golfklubnak a tagja, és az MGSZ nyilvántartásában aktív játékosként regisztrálásra került valamint rendelkezik szövetségi versenyengedéllyel és megfelel az egyes versenykiírásban szereplő kritériumoknak.

 

A MidAm Golf Tour 2020 eredménylistán mindazon játékosok szerepelhetnek, akik teljesítik jelen kiírás szerinti feltételeket, a Tour évének január 1. napjáig betöltötték a 30. életévüket és megfizették a regisztrációs díjat.

 

2. Kategóriák

Mid-Am Férfi bruttó

Mid-Am Férfi nettó

Mid-Am Női bruttó

Mid-Am Női nettó

 

3. Pontszerzés

A résztvevő játékosok a MidAm Golf Tour minden egyes versenyén ranglistapontot szerezhetnek a bruttó és nettó ranglistákon, mely alól a MidAm Match Play Nyílt Bajnokság kivétel, ahol az elért helyezés alapján csak bruttó ranglistán kaphat ranglistapontot (ld. 3. sz. melléklet).

 

Bruttó ranglista pontokat bruttó ütésszám alapján, nettó ranglista pontokat nettó stableford pont alapján szerez a játékos. Kivétel ez alól a Match Play bajnokság, ahol az elért helyezés határozza meg a ranglista pontokat.

 

A nettó és bruttó eredményekért szerezhető pontokat az 1. és 2. számú melléklet tartalmazza. Bruttó kategóriában a hátsó fehér elütőről lejátszott versenykör esetén 20% bónuszpontot szerez a játékos. Továbbá minden évben a játékos 8., 9. és 10. versenykörére sorrendben 10%, 20%, 30% bónusz ranglistapont kerül jóváírásra.

 

Példa: minden többnapos versenyen a játékosok az egyes versenynapokon elért eredménye alapján megszerzett ranglistapontok összegét kapja meg. Pl.: „A” játékos a MidAm Nyílt Bajnokságon 72, 77, 73 ütéssel zárja a versenyt (Par 72-es golfpályán). „A” játékos teljesítményéért járó Ranglista pontjai: 1000+750+950=2700 (ld. 1. sz. melléklet)

 

Többnapos versenyen a játékos CUT, kizárás vagy törölt játékkör esetén is az összes érvényes versenyköre után megkapja a ranglistapontokat.

 

Példa: „A” játékos a MidAm Nyílt Bajnokságon sorrendben 88, 90 ütést ér el (Par 72-es golfpályán), majd a Versenybizottság CUT miatt nem engedi a játékost a döntőbe. Ez esetben. „A” játékos teljesítményéért járó Ranglista pontjai: 420+380=800 (ld. 1. sz. melléklet)

 

4. Pontszámítás

A férfi és női MidAm Golf Tour eredménylista a megszerzett ranglistapontok és a lejátszott versenykörök számának (divisor) hányadosa, azaz az összes lejátszott versenykörön megszerzett pontok átlaga alapján kerül felállításra. A MidAm Nyílt Golfbajnokság, valamint a Match Play Bajnokság e tekintetben 3-3 versenykörnek felel meg.

Az eredménylista 365 napos, ún. görgetett módon kerül kiszámításra.

 

Bruttó ranglista minimum divisor: 7

Nettó ranglista minimum divisor: 6

 

5. A versenysorozat állomásai

2020. június 6.                   Mid-Am Szezonnyitó Golf Kupa, Hencse National G&CC

2020. június 21.                Mid-Amatőr Országos Ranglistaverseny, Pannónia G&CC

2020. július 19.                  Mid-Am Golf Tour 3. forduló, Old Lake GC

2020. szeptember 4-6.  Magyar Mid-Amatőr Nyílt Golfbajnokság, Zala Springs Golf Resort

2020. szeptember 20.    Mid-Am Szezonzáró Golf Kupa, Magyar GC HELYSZÍNVÁLTOZÁS:, Új helyszín: Balaton Golf Club

EXTRA!

2020. június 1- aug.8.     Magyar Mid-Am Match play Nyílt Bajnokság

6. A Mid-Am Golf Tour regisztrációs díja

15.000,- / golfozó a regisztrációs díj, melynek megfizetése a „MidAm Golf Tour 2020” első olyan állomásán esedékes, melyen a golfozó részt vesz. Csak az a játékos kerülhet fel a MidAm Golf Tour ranglistára, aki megfizette a regisztrációs díjat.

MMAGE tag számára ingyenes a Tour regisztrációja, amennyiben a MidAm Golf Tour első állomásáig rendezi éves tagdíját.

 

7. Mid-Am Golf Tour nemenkénti nettó és bruttó győztesei

Azon férfi és női játékosok, aki 2020. november 1. napján a legmagasabb pontszámmal rendelkeznek saját nemük szerinti bruttó vagy nettó kategóriájukban. Nemenként és kategórinként az első három helyezett kerül díjazásra. A játékosok kettős díjazásban nem részesülhetnek. Amennyiben bármely versenyen avagy a versenysorozat végeredményeként egy játékos mind bruttó, mind nettó kategóriában díjra lenne jogosult, úgy a játékos a bruttó díjat veheti át. A nettó kategóriában nem kerül díjazásra, és az őt követő játékos(ok) a díjazás tekintetében 1 helyezéssel feljebb kerülnek.

 

8. A Magyar Golf Szövetség Mid-Amatőr Országos Férfi és Női ranglista sorrendje

A MidAm Golf Tour férfi és női bruttó kategóriájának változtatás nélküli sorrendje, mely minden állomást követően aktualizálásra kerül a versenyt követő 72 órán belül és az MGSZ valamint az MMAGE hivatalos oldalán publikálja a Bizottság.

9. Szabadkártya

Az MMAGE fenntartja magának a jogot arra, hogy az MGSZ Versenyszabályzatának 6.e. pontja szerint 6 szabadkártyát adjon az egyébként életkora szerint jogosan nem indulható játékosoknak.

10. Rendkívüli szabályok

A Versenybizottság felhívja minden játékos figyelmét a Magyar Golf Szövetség által hozott, az egyes verenyek (fordulók) idejér érvényes rendkívüli szabályok szigorú betartására (lásd 4.sz.melléklet). Ezen szabályok be nem tartása azonnali kizárást von maga után.

 

Figyelem!

Minden játékosnak saját felelőssége az egészségi állapotra ügyelni, és kizárólag saját felelősségére nevez be és vesz részt a bajnokságon. A Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület nem vállal felelősséget semmiféle olyan eseményért, okozott kárért, legyen az anyagi, egészségi vagy erkölcsi, mely a fenti szabályok be nem tartása következtében keletkezett.

Jelen kiírás az MMAGE Elnökségének határozata szerint került elfogadásra és 2020. május 10. napján lép hatályba.

MMAGE a változtatás jogát fenntartja!

Budapest, 2020. május 10. napján

 

Kiváló 2020 évi versenyszezont kívánunk!

 

Krämer András

az MMAGE elnöke

SPOwall.png