Mid-Am Golf Tour 2020

Ranglistakiírás

A Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület a 2020 évi golfszezonra az alábbi „Mid-Am Golf Tour 2020” versenysorozatot írja ki.

A versenysorozat egyes állomásai az R&A Rules Limited golfszabályai, a Magyar Golf Szövetség (továbbiakban: MGSZ) érvényes Versenyszabályzata és Ranglista Kiírása, a rendező klubok verseny idejére érvényes helyi szabályai, valamint a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület (továbbiakban: MMAGE) belső szabályzatai alapján kerülnek lebonyolításra.

A MidAm Golf Tour 2020 férfi és női változtatások nélküli bruttó eredménylistája határozza meg a Magyar Golf Szövetség Országos MidAm férfi és női ranglistáját.

 

1. Résztvevők

Minden, legfeljebb 36 EGA vagy WHS hendikeppel (továbbiakban: hendikep) rendelkező amatőr golfozó, aki egy nemzeti szövetség tagja, vagy az MGSZ tagszervezetéhez tartozó golfklubnak a tagja, és az MGSZ nyilvántartásában aktív játékosként regisztrálásra került valamint rendelkezik szövetségi versenyengedéllyel és megfelel az egyes versenykiírásban szereplő kritériumoknak.

 

A MidAm Golf Tour 2020 eredménylistán mindazon játékosok szerepelhetnek, akik teljesítik jelen kiírás szerinti feltételeket, a Tour évének január 1. napjáig betöltötték a 30. életévüket és megfizették a regisztrációs díjat.

 

2. Kategóriák

Mid-Am Férfi bruttó

Mid-Am Férfi nettó

Mid-Am Női bruttó

Mid-Am Női nettó

 

3. Pontszerzés

A résztvevő játékosok a MidAm Golf Tour minden egyes versenyén ranglistapontot szerezhetnek a bruttó és nettó ranglistákon, mely alól a MidAm Match Play Nyílt Bajnokság kivétel, ahol az elért helyezés alapján csak bruttó ranglistán kaphat ranglistapontot (ld. ponttáblázat).

 

Bruttó ranglista pontokat bruttó ütésszám alapján, nettó ranglista pontokat nettó stableford pont alapján szerez a játékos. Kivétel ez alól a Match Play bajnokság, ahol az elért helyezés határozza meg a ranglista pontokat.

 

A nettó és bruttó eredményekért szerezhető pontokat a ponttáblázat menüpont tartalmazza. Bruttó kategóriában a hátsó fehér elütőről lejátszott versenykör esetén 20% bónuszpontot szerez a játékos. Továbbá minden évben a játékos 8., 9. és 10. versenykörére sorrendben 10%, 20%, 30% bónusz ranglistapont kerül jóváírásra.

 

Példa: minden többnapos versenyen a játékosok az egyes versenynapokon elért eredménye alapján megszerzett ranglistapontok összegét kapja meg. Pl.: „A” játékos a MidAm Nyílt Bajnokságon 72, 77, 73 ütéssel zárja a versenyt (Par 72-es golfpályán). „A” játékos teljesítményéért járó Ranglista pontjai: (1000+750+950) x 1,2 (a fehér elütő miatt) = 3240 (ld. ponttáblázat)

 

Többnapos versenyen a játékos CUT, kizárás vagy törölt játékkör esetén is az összes érvényes versenyköre után megkapja a ranglistapontokat.

 

Példa: „A” játékos a MidAm Nyílt Bajnokságon sorrendben 88, 90 ütést ér el (Par 72-es golfpályán), majd a Versenybizottság CUT miatt nem engedi a játékost a döntőbe. Ez esetben. „A” játékos teljesítményéért járó Ranglista pontjai: 420+380=800 (ld. ponttáblázat)

 

4. Pontszámítás

A férfi és női MidAm Golf Tour eredménylista a megszerzett ranglistapontok és a lejátszott versenykörök számának (divisor) hányadosa, azaz az összes lejátszott versenykörön megszerzett pontok átlaga alapján kerül felállításra. A MidAm Nyílt Golfbajnokság, valamint a Match Play Bajnokság e tekintetben 3-3 versenykörnek felel meg.

Az eredménylista 365 napos, ún. görgetett módon kerül kiszámításra.

 

Bruttó ranglista minimum divisor: 7

Nettó ranglista minimum divisor: 6

 

5. A versenysorozat állomásai

2020. május 22-24.         MidAm Match play Nyílt Bajnokság, Balaton Golf

2020. június 6.                   MidAm Golf Tour 3. forduló, Hencse National G&CC

2020. július 19.                  MidAm Golf Tour 4. forduló, Old Lake GC

2020. augusztus 30.       Mid-Amatőr Országos Ranglistaverseny, Pannónia G&CC

2020. szeptember 4-6.  Magyar Mid-Amatőr Nyílt Golfbajnokság, Zala Springs Golf Resort

2020. szeptember 20.    MidAm Szezonzáró Golf Kupa, Magyar GC

6. A Mid-Am Golf Tour regisztrációs díja

15.000,- / golfozó a regisztrációs díj, melynek megfizetése a „MidAm Golf Tour 2020” első olyan állomásán esedékes, melyen a golfozó részt vesz. Csak az a játékos kerülhet fel a MidAm Golf Tour ranglistára, aki megfizette a regisztrációs díjat.

MMAGE tag számára ingyenes a Tour regisztrációja, amennyiben a MidAm Golf Tour első állomásáig rendezi éves tagdíját.

 

7. Mid-Am Golf Tour nemenkénti nettó és bruttó győztesei

Azon férfi és női játékosok, aki 2020. november 1. napján a legmagasabb pontszámmal rendelkeznek saját nemük szerinti bruttó vagy nettó kategóriájukban.

 

8. A Magyar Golf Szövetség Mid-Amatőr Országos Férfi és Női ranglista sorrendje

A MidAm Golf Tour férfi és női bruttó kategóriájának változtatás nélküli sorrendje, mely minden állomást követően aktualizálásra kerül a versenyt követő 72 órán belül és az MGSZ valamint az MMAGE hivatalos oldalán publikálja a Bizottság.

 

Jelen kiírás az MMAGE Elnökségének határozata szerint került elfogadásra és 2020. február 26. napján lép hatályba.

MMAGE a változtatás jogát fenntartja!

Budapest, 2020. február 26. napján

 

Kiváló 2020 évi versenyszezont kívánunk!

 

Zilahy Csaba

az MMAGE elnöke

végleges.png
logo-wagr.png
EGA_no_bckgrnd copy.png
MGSZ_logo_HUN.png
caddie_hu.png
hg logo_2014.png

© Copyright 2013-2020

All rights reserved by Hungarian Mid-Amateur Golf Association