top of page
MGL6-HU.png
WAGR_no_canvas copy copy.png
mid_am_logo_nocanv.png
HGF_nocanvas.png
ZalaSpringsGolfResort.png
MET-logo.png
MET XII. Magyar Mid-Amatőr Nyílt Golfbajnokság

WAGR pontot adó esemény

Programok

Verseny kiírója:

A Magyar Golf Szövetség                                

 

Verseny szervezői:

A Magyar Golf Szövetség, illetve a Magyar Mid-Amatőr Golf Egyesület

 

Verseny ideje:

2024. augusztus 30-szeptember 1. (3 egyéni StrokePlay versenykör, 54 szakasz).

Hivatalos gyakorlónap: 2024. augusztus 29. (csütörtök)

 

Verseny helyszíne:

Zala Springs Golf Resort, Zalacsány

 

Szabályok:

A Magyar MidAm Nyílt Golfbajnokság az R&A szabályainak, a Magyar Golf Szövetség és az MMAGE Magyar Mid-Amatőr Golf SE Versenyszabályzatának és Ranglistakiírásának, valamint a Zala Springs Golf Resortnak a verseny ideje alatt érvényes helyi szabályai szerint kerül megrendezésre.

 

Résztvevők:

Nevezésre jogosult bármely hazai MidAmatőr és szenior golfozó, aki megfelel a Versenyszabályzat 2. számú Melléklete (VSZM2) 1. pontjának, illetve bármely külföldön nyilvántartott MidAmatőr és szenior golfozó, aki megfelel a Versenyszabályzat 2. számú Melléklete (VSZM2) 2. pontjának. A Szervezők azon játékosok nevezését fogadják el, akik 2024. augusztus 30-án 0:00 órakor már betöltötték a 30. életévüket.

Senior életkorú játékosok a díjazásban részesülhetnek, azonban az eredményeik után ranglista pontokat nem kaphatnak.

 

Versenyforma:

A verseny három versenykörben, egyéni StrokePlay formában zajlik, ahol a második versenynapot (36 szakaszt) követően a mezőnyt cut-olják. A Cut alkalmazása: legfeljebb 72 fő, az együttálló (Tied) játékosokkal együtt, az eredetileg induló játékosok nemenkénti arányát figyelembevéve, az esetleges kétséges esetekben a Versenybizottság dönt.

A Cut pontos alkalmazását (létszám, nemek aránya, egyebek) a Versenyigazgató saját hatáskörében módosíthatja, de annak pontos leírását legkésőbb a gyakorlónap 12:00 óráig az információs táblára ki kell függesztenie, illetve a GOLFiGO rendszerben fel kell tüntetnie.

A Versenybizottságra bízva a döntést (amennyiben a körülmények engedik) a CUT esetén a döntőbe nem került játékosok is játszhatnak (versenyen kívül) a döntő napján, de Ők csak az utolsó játékoscsoport (Flight) után 30 perccel indulhatnak el.

Hendikep módosítás:

A verseny hendikepmódosító.

 

Nevezés módja:

A versenyre nevezni - kizárólag online módon - az MGSZ hivatalos sportügyviteli rendszerében, a GOLFiGO-ban lehet.

 

Nevezési díj:

79.000 forint MMAGE MidAm SE valamint Zala Springs Golf Resort tagoknak

94.000 forint minden más golfozónak

 

Nevezési és egyéb határidők:

Nevezési határidő: 2024. augusztus 26. (hétfő) 12:00 óra

Nevezési díj beérkezésének (jóváírásának) határideje: 2024. augusztus 27. (kedd) 12:00 óra

A nevezést visszavonni kizárólag online módon, a GOLFiGO rendszerben lehet, amelynek határideje („No Show” bejegyzés nélkül): 2023. augusztus 28. (szerda) 12:00 óra.

 

A nevezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé. Nevezést kizárólag a határidőig történt nevezési díj befizetésével együtt fogadják el a Szervezők!

A nevezési díj a következő bankszámlára fizetendő: MMAGE Magyar Mid-Amatőr Golf SE, OTP Bank 11702067 - 20003043. A közlemény rovatba fel kell tüntetni a nevező játékos és a verseny nevét.

 

Nevezési díj tartalmazza:

 • GreenFee-t a versenyt megelőző gyakorló napon és a versenynapokon (összesen 4 GreenFee),

 • korlátlan driving range használatot péntek-vasárnap között

 • 3x Snack „induló” csomagot,

 • Swiss Laboratory frissítőpontok igénybevételének lehetősége a három versenykör alatt,

 • pénteken a versenykör utáni étkezést,

 • részvételt a The Box Donuts fánkpartin,

 • részvételt a borkóstolón

 • szombaton grillvacsorát a büféteraszon

 • vasárnap ebédet

 • részvételt a kiegészítő programokon

 • kedvezményes SPA belépőjegyet

 

Nevezési létszámlimit:

Összesen legfeljebb (144 fő) nevezését fogadják el a Szervezők, melybe beletartoznak a szabadkártyával induló játékosok is.

 

Szabadkártyás indulók: Versenyszabályzat szerint.

Hendikep-limit és korlátozás:

Hazai nyilvántartású játékosok

Férfi: 24.0

Női: 30.0

Külföldi nyilvántartású játékosok

Férfi: 18.0

Női: 24.0

(Valamennyi esetben a nevezési határidő időpontja a mérvadó.)

 

Ennél magasabb HCP Index-szel rendelkező játékos nem vehet részt a versenyen (kivétel a Szervezők által esetlegesen meghívott legfeljebb 6 szabadkártyás játékost, azzal a kitétellel, hogy a szabadkártyás játékos(ok) HCP Index-e sem haladhatja meg a 36.0 értéket)

 

Ranglistapontok:

A verseny az EGA és a WAGR naptárjában is szereplő, világranglistapontot adó verseny. Power ranking 2023-ban: 24,8866 pont
 

Hazai Ranglistapontot azon játékosok kaphatnak (a Ranglistakiírás Ranglistapont táblázatának megfelelően), akik megfelelnek a Ranglistakiírás 1. pontjában meghatározottaknak.

Azon játékosok, akik a verseny évében töltik be az 30. életévüket, nem kapnak ranglistapontot (sem a Felnőtt kategóriában, sem a MidAm alkategóriában).

Senior korú játékosok nem kaphatnak ranglistapontot sem Felnőtt, sem MidAm alkategóriában.

 

Startlista

- Az első versenykör startlistája 2024. augusztus 29-én (csütörtök) legkésőbb 12:00 órától tekinthető meg a GOLFiGO rendszerben.

- A további versenykörök startlistái a megelőző versenykörök hivatalos befejezését követően egy órán belül a GOLFiGO rendszerben tekinthetőek meg.

A második versenykörben az első napi Stroke eredmények alapján növekvő sorrendben startol a mezőny, lehetőség szerint nemenkénti kategóriákban.

A harmadik versenykörben az első és második napi összesített Stroke eredmények alapján csökkenő sorrendben startol a mezőny. Az utolsó csoportokat úgy kell összeállítani, hogy a különböző kategóriák győzelemre esélyes játékosai induljanak utoljára.

- Startlista összeállítása a Versenyszabályzat 1. számú melléklete (VSZM1) szerint.

 

Elütők

Férfiak: standard férfi (sárga)

Nők: standard női (piros)

 

Bajnokok

2023 év Nyílt Bajnoka:       Szeberényi Máté

2023 év Nyílt Bajnoknője:  Galyna Zagorodnia

 

2023 év Magyar Bajnoka:       Szeberényi Máté

2023 év Magyar Bajnoknője: Sajner Zsuzsanna

 

Holtverseny

Amennyiben az utolsó versenykört követően, akár a Férfi Bruttó, akár a Női Bruttó, akár a Nemzetek Csapatai eredménykategóriákban holtverseny alakulna ki az első helyen, az esetben az érintett játékosok (csapat esetén a Csapatkapitány által kijelölt játékos) Playoff-ot játszanak, mindaddig amíg a győztes személye egyértelműen ki nem derül („hirtelen halál”). A Playoff-ra a Versenybizottság által kijelölt időben és szakaszo(ko)n kerül sor.

Minden egyéb helyezés, valamint a Nettó Férfi és Női kategóriák esetében, az utolsó 36, 18, 9, 6, 3, 1 szakaszok jobb összesített eredményei alapján.

 

Díjazás

A Magyar MidAm Nyílt Bajnokságon a Szervezők alábbi kategóriákban hirdetnek eredményeket:

Férfi Bruttó

I.-II.-III.

Női Bruttó

I.-II.-III.

A Nyílt Magyar MidAm Bajnokság díjait bármely résztvevő - a kategória besorolása szerint - elnyerheti.

 

A Magyar MidAm Bajnokságon a Szervezők az alábbi kategóriákban hirdetnek eredményeket:

Férfi Bruttó

I.-II.-III.

Női Bruttó

I.-II.-III.

 

A Magyar Mid-Am Golf Sportegyesület különdíjat ad az alábbi kategóriákban:

Férfi Nettó (első két versenynap stroke-hcp eredményei alapján)

I-III.

Női Nettó (első két versenynap stroke-hcp eredményei alapján)

I.-III.

 

A Nemzetek csapatainak kupájában a Szervezők alábbi kategóriákban hirdetnek eredményeket:

Csapat Bruttó

I-III.

 

A Magyar MidAm Bajnokság díjait bármely, magyar állampolgársággal rendelkező résztvevő - a kategória besorolása szerint - elnyerheti.

 

Valamennyi Bruttó-Bruttó, Bruttó-Nettó és Egyéni–Csapat díj tekintetében megengedett a kettős díjazás.

 

Nemzetek Csapatainak kupája

A Nemzetek Csapatainak Kupája kategóriába valamennyi ország játékosának lehetősége van nevezni legalább 3, legfeljebb 4 fős csoportban. Egy országból bármennyi csapat nevezhet. A kiértékelés bruttó ütésszám alapján történik a három versenykör összeadásával. Minden versenykörben a 3 legjobb eredmény kerül figyelembevételre. Amennyiben egy csapatnak nincs egy versenykörben legalább 3 érvényes eredménye, úgy kizárásra kerül.

 

Eredménykártya leadása

2024. január 1-től a szövetségi országos bajnokságokon, valamint a ranglista versenyeken kötelező jelleggel bevezetésre kerül az eredmények online hitelesítése, amely a klubversenyeken is erősen ajánlott a klubok számára.

 

Ez a következőket jelenti: minden játékos továbbra is SZABADON DÖNTHET arról, hogy  a verseny alatt online módon vezeti-e a score-kártyáját vagy papíralapon teszi ezt meg. Hivatalos score-kártya azonban ezeken a versenyeken már nem kerül kinyomtatásra (ettől függetlenül - ha szükségesnek érzi - bárki vihet magával  bármilyen papír alapú score-kártyát a pályára).

Legkésőbb a beérkezést követő összeolvasáskor a flight LEGALÁBB EGY tagjának fel kell vinnie az eredményeket ONLINE módon a GOLFiGO felületére.  Természetesen ajánlott hogy valamennyi játékos ezt magának vezesse  a verseny közben szakaszról szakaszra. Az összeolvasást/egyeztetést követően a hitelesítést mindenki a saját email címe és GOLFiGO jelszava beírásával végzi el (ez váltja ki az aláírást). A score-kártya hitelesítését követően a játékos már nem tudja módosítani a felvitt eredményt.

Amennyiben bármely szakaszon két játékos beírása között eltérés mutatkozik, a rendszer azonnal piros színnel kiemelt jelzést küld az érintett játékosok számára, illetve ebben az esetben, a rendszer csak az eltérő eredmények kijavítását követően engedi hitelesíteni az online score-kártyát. 

Ha egy adott flightban - a beérkezést követően - senkinél sincs mobiltelefon akkor annak a  flightnak az eredményeit a Versenyiroda vagy a  klubmunkatárs a helyszínen berögzíti, ez esetben a versenyiroda/klub számítógépes eszközén kell megtenniük a hitelesítést a játékosoknak.

 

Játék tempója

A Versenyszabályzat 4. számú melléklete (VSZM4) szerint.

Caddie

Caddie segítségének igénybevétele megengedett.

 

Távolságmérő használat

Távolságmérő használata engedélyezett, amennyiben csak távolság mérésére használják, más kiegészítő mérés (slope, szélsebesség stb.) végzése nem engedélyezett.

 

Golfautó használat

A Versenyszabályzat 5. számú melléklete (VSZM5) szerint.

 

Eredményhirdetés

Az utolsó versenykört követően az összes eredménykártya beérkezése és feldolgozása után 30 percen belül.

 

Versenybírók

Az MGSZ által kijelölve, a pontos névsor a GOLFiGO rendszerben kerül feltüntetésre.

 

Versenybizottság

Az MGSZ Versenyigazgatója, az MMAGE képviselője, a helyszín képviselője és a Versenybírók. A pontos névsor a GOLFiGO rendszerben kerül megjelenítésre.

 

A verseny Szervezői, illetve a Versenybizottság fenntartják a változtatás jogát.

A verseny feltételeinek és szabályainak ismerete a játékos felelőssége. A Versenybizottság döntése végleges, amely ellen fellebbezni nem lehet.

Great britain - flag.png
zala-springs-logo-800x800.png
mgl2024_logo.png
MET-logo.png
LUA_Resort_5csillag_rgb_-05.png
Fleischer_logo_FIN2021_3.png
sunandeye_logo_corall_white (3).png
SWISS_logo.png
TheBoxDonut_white.png
sunrise.png
TechnoGym.png
SonnenGolf.png
PannoniaGolf.png
OLDLake_Club_logo_vaszon_nelkul.png
monyo_logo-wht.png
lindair logą. feh‚r.png
izmuves.png
ket_szerecsen_logo_2018_white.png
hotel_azur_premium_logo_ok_2018_color.png
gelbert_logo.png
Emil Frey Logo White.png
ELLI.png
chocome.png
agave.png
Brudi Logo.png
IC-logo.png
Balatongolf_nocanvas copy 2.png
Forest_logo_white.png
Greenfield_logo.png
hruba borsa.png
bottom of page