MidAm Országos Ranglistaverseny 2020

a MidAm Golf Tour 2020 ötödik állomása

A verseny rendezője: Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület

Szabályok: A verseny az R & A Rules Limited szabályai, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzata, valamint a Pannonia Golf & Country Club helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

A verseny helyszíne: Pannónia Golf & Country Club, 8087, Alcsútdoboz, Máriavölgy.

A verseny dátuma, időpontja: 2020. augusztus 30.

 

Nevezési határidő: A nevezés a versenyt megelőző napon 12.00 óráig adható le a Pannónia Golf & Country Club recepcióján, vagy az MGSZ versenyszervező rendszerében.

 

Nevezési díj:

PGCC junior játékosainak:                      5.900 Ft

PGCC felnőtt játékosainak:                    13.000 Ft

Egyéb klub junior játékosainak:               27.000 Ft

Egyéb klub felnőtt játékosainak:             27.000 Ft

 

A nevezési díj tartalmazza a versenyen és a díjkiosztón való részvételt, a versenyzők számára verseny utáni étkezést, a nyereményeket, és a startcsomagot (ásványvíz, szendvics, müzli szelet), illetve 1 range zsetont (40db labda).

 

Résztvevők: Bármely hazai és külföldi klub amatőr tagja, igazolt legfeljebb 36-os EHCP-vel kategóriánkénti besorolás alapján. Túljelentkezés esetén a Versenybizottság a hatályos Ranglista kiírás 2. pontja szerint jár el: „Ha egy versenyre túljelentkezés történik, akkor az alacsonyabb EGA hendikepes versenyzők indulhatnak a ranglista versenyen. Túljelentkezés esetén a nők 1/3-os arány eléréséig előnyt élveznek.

 

Elütők

A Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzata szerinti standard elütők azzal kiegészítve, hogy amennyiben egy senior korú játékos részt kíván venni a MidAm Golf Tour 2020 kiértékelésében, úgy neme szerinti felnőtt elütőről kell játszania.

 

Nyílt kategóriák és díjazás[1]

                              Bruttó                    EHCP – 36       bruttó stroke      1-3. helyezett

                              Nettó Férfi           EHCP – 36       nettó stblfrd       1-6. helyezett

                              Nettó Női             EHCP – 36       nettó stblfrd       1. helyezett

                              Nettó Senior       EHCP – 36       nettó stblfrd       1-3. helyezett

 

A Férfi „A” valamint a Férfi „B” kategória egzakt hendikep határa a Férfi kategóriában regisztrált mezőny 50%-ánál lévő hendikep szinten kerül megállapításra. Amennyiben páratlan számú Férfi játékos jelentkezett, úgy a hendikep határ a mezőny 50%-a plusz 1 játékos hendikep szintjén kerül megállapításra.

MMAGE Kategóriák és díjazás

Kategóriák és díjazás[1]

                              Bruttó                    EHCP – 36       bruttó stroke      1-3. helyezett

                              Nettó Férfi A       EHCP – 36       nettó stblfrd       1-6. helyezett

                              Nettó Férfi B       EHCP – 36       nettó stblfrd       1. helyezett

                              Nettó Női              EHCP – 36       nettó stblfrd       1-3. helyezett

 

A verseny játékformája: strokeplay 18 szakaszon, HCP minősítő versenykör.

 

A verseny indítása: A Pannonia Golf & Country Club 18 szakaszos, par 72-es pályáján, 84 fős létszámig 2 elütőről, 84 fő felett 1 elütőről, 104 fő felett két elütőről délelőtti és délutáni indítással, EHCP szerint növekvő sorrendben, illetve szükség szerint kategóriánként délelőtti-délutáni sorrendben a Magyar Golf Szövetség hatályos Ranglista Kiírása alapján.

Elütő: minden játékos az életkorának és nemének megfelelő, standard elütőről indul, a Magyar Golf Szövetség hatályos Versenyszabályzata alapján.

Eredményhirdetés: az utolsó eredménykártya leadását követő 30 percen belül.

 

Versenybizottság:            Révész Tamás, Jakobi András, Buna Edvin

 

Versenybírók:                   Jakobi András, Buna Edvin

 

Országos ranglista pontok: Minden versenyző a saját kategóriájának megfelelően gyűjti az országos ranglista pontokat.

 

MidAm Golf Tour ranglista pontok: a játékosok a helyezések alapján pontot gyűjtenek a MidAm Golf Tour 2020 kiírása alapján.

 

Szabadkártyát kap: A Versenybizottság fenntartja a jogot 5 (öt) szabad kártya, azaz indulási jog kiadására.

 

Holtverseny: A Nyílt valamint az MMAGE kategória bruttó első hely eldöntésére a Versenybizottság által kijelölt szakasz(ok)on rájátszással,  hirtelen halál formájában kerül sor. Bármely szakaszon az alacsonyabb ütésszámot elérő játékos(ok) azonnal nyer(nek). Kettőnél több play-off játékos esetén csak akkor játszanak tovább a játékosok, amennyiben az 1. szakasz után nem lehet dönteni a bruttó 1. hely sorsát. Nettó kategóriákban a hátsó 9 szakasz (a pálya fizikailag 10-18-as szakaszai), majd döntetlen esetén a hátsó 6, 3, 2, 1 szakaszain elért jobb nettó eredmény számít.

 

Eredménykártya leadása: Az eredménykártyát a játék befejezését követően haladék nélkül az erre kijelölt helységben (golf klub recepciója) a versenyző és jegyzője által aláírva kell leadni. Amennyiben a játékos az eredménykártyát leadta, úgy módosításra, javításra a továbbiakban nincs lehetősége.

 

Golfautó használata: Játékosoknak a ranglista versenyt gyalogosan kell teljesíteniük a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatában részletezettek kivételével. „Bármely résztvevő orvos igazolás nélkül is indulhat golfautóval a ranglistaversenyen és bajnokságokon, azonban eredménye nem számít bele a verseny végeredményébe és ranglista pontot sem kaphat és minden esetben a start lista végén indul. Versenyre való túljelentkezés esetén a várólista végére kerül.

Azok a versenyzők, akik jogosultak a versenyen golfautót használva indulni, díjazásra és ranglista pontokra is jogosultak.”

 

 

A Versenybizottság a változtatás jogát fenntartja!

 

Jó játékot kíván a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület!

 

[1]  1-3 helyezett kategória díjakat minimum 5 fő részvétele esetén ad át az MMAGE. 5 fő alatt az 1. helyezett kerül csak díjazásra.

végleges.png
logo-wagr.png
EGA_no_bckgrnd copy.png
MGSZ_logo_HUN.png
caddie_hu.png
hg logo_2014.png

© Copyright 2013-2020

All rights reserved by Hungarian Mid-Amateur Golf Association