MidAm Országos Ranglistaverseny 2020

a MidAm Golf Tour 2020 második állomása

A verseny rendezője: Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület

Szabályok: A verseny az R & A Rules Limited szabályai, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzata, valamint a Pannonia Golf & Country Club helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

A verseny helyszíne: Pannónia Golf & Country Club, 8087, Alcsútdoboz, Máriavölgy.

A verseny dátuma, időpontja: 2020. június 21.

 

Nevezési határidő: A nevezés a versenyt megelőző napon 12.00 óráig adható le a fenti linkre kattintva.

 

Nevezési díj:

PGCC felnőtt és junior játékosainak:                      15.000 Ft

Egyéb klubok felnőtt és junior játékosainak:        25.000 Ft

A nevezési díj tartalmazza a versenyen és a díjkiosztón való részvételt, a versenyzők számára verseny utáni étkezést, a nyereményeket, és a startcsomagot (ásványvíz, szendvics, müzli szelet), illetve 1 range zsetont (40db labda).

Résztvevők: Bármely hazai és külföldi klub amatőr tagja, igazolt legfeljebb 36-os EHCP-vel kategóriánkénti besorolás alapján. Túljelentkezés esetén a Versenybizottság a hatályos Ranglista kiírás 2. pontja szerint jár el: „Ha egy versenyre túljelentkezés történik, akkor az alacsonyabb EGA hendikepes versenyzők indulhatnak a ranglista versenyen. Túljelentkezés esetén a nők 1/3-os arány eléréséig előnyt élveznek.

Elütők

A Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzata szerinti standard elütők azzal kiegészítve, hogy amennyiben egy senior korú játékos részt kíván venni a MidAm Golf Tour 2020 kiértékelésében és az MMAGE (Klubbajnok) kategóriában, úgy neme szerinti felnőtt standard elütőről kell játszania és így nem kerül kiértékelésre senior katgóriában, viszont loértékelésre kerül Férfi kategóriában.

MMAGE (Klubbajnok) kategóriák és díjazás[1]

                              Bruttó                    EHCP – 36        bruttó stroke      1-3. helyezett

                              Nettó Férfi A       EHCP – ***        stroke-hcp          1. helyezett

                              Nettó Férfi B       EHCP *** – 36  stroke-hcp          1. helyezett

                              Nettó Női             EHCP – 36         stroke-hcp          1. helyezett

Nyílt kategóriák és díjazás

                              Bruttó                    EHCP – 36        bruttó stroke      1 helyezett

                              Nettó Férfi A       EHCP – ***        stroke-hcp          1-3. helyezett

                              Nettó Férfi B       EHCP *** – 36  stroke-hcp          1-3. helyezett

                              Nettó Női              EHCP – 36        stroke-hcp          1-3. helyezett

                              Nettó Senior       EHCP – 36        stroke-hcp          1-3. helyezett

                              Nettó Junior       EHCP – 36        stroke-hcp          1-3. helyezett

*** A Férfi „A” valamint a Férfi „B” kategória egzakt hendikep határa a Férfi kategóriában regisztrált mezőny 50%-ánál lévő hendikep szinten kerül megállapításra. Amennyiben páratlan számú Férfi játékos jelentkezett, úgy a hendikep határ a mezőny 50%-a plusz 1 játékos hendikep szintjén kerül megállapításra.

A verseny játékformája: strokeplay 18 szakaszon, HCP minősítő versenykör.

 

A verseny indítása: A Pannonia Golf & Country Club 18 szakaszos, par 72-es pályáján, 84 fős létszámig 2 elütőről, 84 fő felett 1 elütőről, 104 fő felett két elütőről délelőtti és délutáni indítással, EHCP szerint növekvő sorrendben, illetve szükség szerint kategóriánként délelőtti-délutáni sorrendben a Magyar Golf Szövetség hatályos Ranglista Kiírása alapján.

Eredményhirdetés: az utolsó eredménykártya leadását követő 30 percen belül. Bontott mezőny esetén a délelőtt indított mezőnynek kora délután, míg a délutáni mezőnynek este.

Versenybizottság:          Révész Tamás, Rózsa Dávid, Gáspár Nóra, Jakobi András, Buna Edvin

 

Versenybírók:                   Jakobi András, Buna Edvin

 

 Országos ranglista pontok:  Minden versenyző a saját kategóriájának megfelelően gyűjti az országos ranglista pontokat. Ha senior korú játékos a MidAm Golf Tour pontjait akarja gyűjteni, akkor sárga elütőről kell indulnia és ez esetben nem kaphat MGSZ senior országos ranglistapontot.

 

MidAm Golf Tour pontok és MidAm Ranglista pontok: a játékosok az ütésszámuk alapján pontot gyűjtenek a MidAm Golf Tour 2020 kiírása alapján.

Szabadkártyát kap: A Versenybizottság fenntartja a jogot 6 (hat) szabad kártya, azaz indulási jog kiadására.

Holtverseny: A Nyílt valamint az MMAGE kategória bruttó első hely eldöntésére a Versenybizottság által kijelölt szakasz(ok)on rájátszással,  hirtelen halál formájában kerül sor. Bármely szakaszon az alacsonyabb ütésszámot elérő játékos(ok) azonnal nyer(nek). Kettőnél több play-off játékos esetén csak akkor játszanak tovább a játékosok, amennyiben az 1. szakasz után nem lehet dönteni a bruttó 1. hely sorsát. Nettó kategóriákban a hátsó 9 szakasz (a pálya fizikailag 10-18-as szakaszai), majd döntetlen esetén a hátsó 6, 3, 2, 1 szakaszain elért jobb nettó eredmény számít.

Eredménykártya leadása: Az eredménykártyát a játék befejezését követően haladék nélkül az erre kijelölt helységben (golf klub recepciója) a versenyző és jegyzője által aláírva kell leadni. Amennyiben a játékos az eredménykártyát leadta, úgy módosításra, javításra a továbbiakban nincs lehetősége.

Golfautó használata: Játékosoknak a ranglista versenyt gyalogosan kell teljesíteniük a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatában részletezettek kivételével. „Bármely résztvevő orvos igazolás nélkül is indulhat golfautóval a ranglistaversenyen és bajnokságokon, azonban eredménye nem számít bele a verseny végeredményébe és ranglista pontot sem kaphat és minden esetben a start lista végén indul. Versenyre való túljelentkezés esetén a várólista végére kerül.

Azok a versenyzők, akik jogosultak a versenyen golfautót használva indulni, díjazásra és ranglista pontokra is jogosultak.”

A Versenybizottság a változtatás jogát fenntartja!

Jó játékot kíván a Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület!

[1]  1-3 helyezett kategória díjakat minimum 5 fő részvétele esetén ad át az MMAGE. 5 fő alatt az 1. helyezett kerül csak díjazásra.

1. sz. melléklet: MGSZ előírások a versenyszervezéshez

 
0 DAYS TO THE EVENT
Mid-Am Országos Ranglistaverseny
Jun 21, 2020, 8:00 AM
Pannónia Golf & Country-Club
El tudsz jönni?
logo-wagr.png
EGA_no_bckgrnd copy.png
OMSZ_logoja.png
caddie_hu.png
hg logo_2014.png
MGSZ_logo_HUN.png

© Copyright 2013-2020

All rights reserved by Hungarian Mid-Amateur Golf Association

Hírlevél & SMS feliratkozás / Newsletter & Text subscription