top of page

Indulsz Hencsén? Ezt mindenképpen tudnod kell...



Fontosabb információk

Verseny megnevezése: Országos Ranglistaverseny a MidAm szervezésében

Az állomás helyszíne: Hencse National Golf & Country Club

7532 Hencse, Kossuth L. út 1-3.,

Dátum: 2021. május 29.

Kezdés időpontja: várhatóan 9:00 óra, két elütőről, délelőtti és délutáni tee off, de kérünk minden játékost, hogy a startlistát ellenőrizze indulás előtt.

Versenyigazgató: Révész Tamás (+36 70 3347 317)

Versenybírók: Jakobi András (+36 30 542 9098) és Bangó Botond (+36 30 989 8290)

Versenybizottság: Révész Tamás (elnök), Bánhidy Judit, Jakobi András, Bangó Botond


A versenyen minden korosztály részt vehet, aki teljesíti a kiírás feltételeit tekintettel arra, hogy az első forduló egyben Országos Ranglistaverseny is.


Létszámlimit módosítás

Tekintettel arra, hogy 1-2 játékos híján megtelt a verseny jelentkezési listája, a Versenybizottság további 12 helyet nyitott meg a versenyzők számra.


A játékosok GOLFiGO-ban történt jelentkezését hendikep sorrendben, 2021. május 26-án csütörtökön déli 12 órától, időben fokozatosan fogadjuk el a jelentkezők létszámának függvényében. A nevezési lista lezárása 2021. május 28-án (pénteken) déli 12 órakor történik meg. Ezt követően sem jelentkezni, sem lemondani jelentkezést nem áll módunkban elfogadni. Jelentkezni ide kattintva lehet.


Érkezés a klubba

Megérkezést követően a klub recepcióján tudsz regisztrálni.

Nevezési díjat előre utalással (OTP Bank 11702067-20003043) és bankkártyával tudsz fizetni. Ha elkerülhetetlen, akkor készpénzben.

A MidAm Golf Tour versenysorozat regisztrációs díja tagjaink számára 4.500,- forint, nem tagoknak 15.000,- forint. Ennek az összegnek a befizetésével hozzájárultok egyesületünk versenyei színvonalának növeléséhez, amit folyamatosan bővülő versenyszervezői eszközeink (lobogók, tee marker, lyukfestő, szponzori fal, pin zászlók, stb…) vásárlására fordítunk. A regisztráció nem kötelező, azonban csak azon játékosok kerülhetnek fel az összetett listákra és válnak jogosulttá az összetett díjazásra, illetve a verseny előtti ajándékra, akik megfizették a regisztrációs díjat.


Azon tagjaink, akik még nem fizettek tagsági díjat 2021 évre, a regisztráció során megtehetik.


A verseny nevezési díja 25.000,- forint tagjaink számára, 27.000,- nem tagok számára. Juniorok kedvezményes 18.000,- forintos nevezési díjat fizetnek, míg Hencse National pályahasználattal rendelkező játákosok nevezési díja 11.000,- forint.

Idén is indulhattok külön versenyszámokon (longest, nearest pin, nearest line), melynek 1000-1000 forintos nevezési díját a regisztrációs során tudjátok befizetni.


Kérünk minden játékost, hogy tartsa be a vészhelyzet idejére, a kormány által hozott rendelkezéseket!


Partnerklubjaink 50%-os greenfee utalványait klubtagjaink ugyancsak a regisztráció során vehetik át azon tagjaink EGA kártyáival együtt, akikét az MGSZ megküldte egyesületünk számára.


Ha teheted, akkor kérjük, hogy bejelentkezésedet a gyakorló napon tedd meg, hogy elkerüld a versenynap reggelén a hosszabb sorban állást.


Szeretnéd támogatni egyesületünket?

Ez alkalommal is megteheted és egy duplafalú acéltermoszt adunk Neked ajándékba, vagy egy MidAm logós, nemzeti zászlóval díszített Callaway pólót.


Gyakorló nap

Az „Országos Ranglistaverseny MidAm szervezésben” hivatalos gyakorlónapja 2021. május 28. (péntek). A gyakorlónapra 50% kedvezményt biztosít a klub a greenfee díjából. A kedvezményes díj: 9.750,- forint. Tee time foglalása szükséges, amit az alábbi telefonszámon tehet meg minden játékos: +36 30 256 5200


Driving range

A driving range-et saját autóddal közelítheted meg, az Oktogonnál parkolók kerülnek kialakításra. Kérjük, hogy kövesd a kijelölt parkolási rendet. Kérjük, hogy a driving range felé tartva és onnan visszajövet, körültekintően vezess a 15-ös szakaszon keresztül és mindig figyeld a domb tetején álló forecaddie jelzéseit.

A nevezési díj tartalmazza a range labdák, a range valamint a putting- és chipping greenek használatát. Range labdákat előre kihelyezzük Nektek az elütőkre.


Tee off

A jelentkezők létszámának függvényében két elütőről indul a verseny, azonban a Versenybizottság a végleges létszám ismeretében dönt az indulás időpontjáról, mely várhatóan 9:00 óra lesz. Kérünk minden versenyzőt, hogy indulás előtt tájékozódjon a GOLFiGO-ban.

Szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy a verseny stroke play játékformában maximált ütésszámmal került kiírásra. A maximális ütésszám Par+5 ütés. Kérjük, szíveskedjetek a labdát felvenni, ha ezt az ütésszámot elértétek és a labda még nincs a lyukban.


Elütők színének változása

Az idei évtől új MidAm elütőhelyi marker színek kerültek bevezetésre, így a régi, klasszikus sárga/piros elütő markereket már ne keressétek. Helyettük elegáns fekete (férfi) és aranyszínű (női) elütőket fogtok találni. Tekintettel arra, hogy ez a versenyünk nyitott, és kék elütőről is lesz játék, ezért a hencsei kék elütő markereket kint hagyjuk a férfi elülső elütőkön. A játék a pályafelmérés szerinti férfi, női, senior és junior standard elütőkről kerül lebonyolításra.


Szakaszváltozások

Aki az utóbbi években nem játszott Hencsén, meglepődve (és reméljük örömmel) tapasztalhatja, hogy visszakerült a 17-es PAR-3-as szakasz a játékba, így némileg változik a hátsó 9 szakasz végének játékrendje. Részletek miatt érdeklődjetek a helyszínen!


Extra versenyek

Adományaitokat a regisztráció során tehetitek meg.

Nearest to the pin: a 19-es szakaszon extra versenyt szervezünk külön férfi és női kategóriában.

Longest drive: csak hölgyeknek a 14-es szakaszon.

Nearest to the line: csak uraknak (kék és sárga elütőről) az 1-es szakaszon.


Forecaddie-k

A 4-es vagy 13-as és 15-ös szakaszokon forecaddie-k segítik játékotokat, akik a következő jelzéseket fogják alkalmazni:

Jelzések a játékos következő ütésének engedélyezésére / tiltására:

· vállmagasságban oldalra tartott fehér zászló: a játékos üthet

· vállmagasságban oldalra tartott piros zászló, miközben a fairway közepén állsz: a játékos nem üthet még

Jelzések a játékos labdájával kapcsolatban:

· vállmagasságban oldalra tartott fehér zászló: a labdát megtaláltad

· vállmagasságban oldalra tartott piros és fehér zászló: a labdát nem találtad meg

· piros zászlóval fejmagasságban Out-of-Bounds felé mutatva: pályán kívüli területre repült a labda

· piros zászlóval a büntetőterület felé mutatva: a labda a büntetőterületen belül van

A jelzésekről az érintett pályaszakasz elütőjén tájékoztató táblát helyezünk ki.


Live score

Induláskor a score-kártyán találtok egy QR kódot. Telefonotok kameráját ráirányítva elnavigál benneteket egy weboldal és már rögzíthetitek is a szakaszaitok eredményét. Egy flight-ban elegendő, ha 1 játékos rögzíti az eredményeket. A klubházban TV-n kivetítve követhetitek nyomon a versenyt, saját készüléken, pedig erre a linkre kattintva.


Lassú játék

Felhívjuk minden játékos figyelmét a lassú játék kerülésére. Kérjük, hogy az eredménykártyán feltüntetett játékidőket legyetek szívesek betartani. A 2019 évi szabályok szerint a labdakeresési idő 3 percre csökkent. A hencsei golfpálya játékideje 3 fős flight-okban 4 óra 21 perc. A pace of play táblát ide kattintva éred el.


XIXO Frissítés

Közel 120 liter vízzel készülünk Benneteket frissíteni. És nem is akármivel! Elhoztuk számotokra a XIXO-t és annak ízesített vizeit, valamint teljes termékpalettáját! A XIXO szénsavas italai gyümölcscukorral és sztíviával készülnek, míg a jegesteák valódi teakivonatot és gyümölcsöt is tartalmaznak, a XIXO alumínium dobozai pedig végtelenszer újrahasznosíthatók! Az 1-es, 6-os, 10-es és 15-ös elütőkön helyeztünk el számotokra frissítési lehetőséget.


A játék felfüggesztése rossz időjárás esetén

Amennyiben a Versenybizottság úgy ítéli meg, hogy fel kell függeszteni a játékot, úgy azt az alábbi jelzésekkel teszi meg:

- Egy (1) hosszú kürtszó – a játék rendkívüli felfüggesztése (a játékosnak haladéktalanul abba kell hagyni a játékot)

- Három (3) egymás utáni kürtszó, ismételve – a játék rendes felfüggesztése (a játékos befejezheti az éppen megjátszott szakaszt)

- Két (2) rövid kürtszó, ismételve – a játék folytatása


Evakuációs terv

Az 1-es, 18-as szakaszokon, valamint a 4-es greenen tartózkodó flight-ok a klubházban, míg a többi szakaszon lévő játékosok az oktogonban húzódhatnak menedékbe. Játék felfüggesztése esetén a Versenybizottság hivatalos kommunikációs csatornája az MMAGE honlapja és a Facebook oldala. Kérünk Benneteket, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel, ha megtehetitek, akkor a saját autóitokba húzódjatok vissza.


Tagsági lehetőség

Amennyiben szeretnél a MidAm tag lenni, úgy ide kattintva éred el a belépési nyilatkozatot. Ha szeretnéd, hogy hendikepet is vezessünk számodra, akkor ezt a lapot töltsd ki és küldd vissza ezeket a dokumentumokat a revesz.tamas@midamgolf.hu címre.


MidAm Országos Ranglista

A verseny lezárását követően azonnal frissülni fognak a férfi és női bruttó országos ranglisták, amiket ide kattintva értek el.



Minden versenyzőnek jó felkészülést és kiváló játékot kíván a MidAm csapata!




223 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page