top of page

Magyar siker Bulgáriában

Frissítve: 2023. szept. 25.

beszámoló a 19. Bolgár Nyílt Golfbajnokságról


2023. szeptember 21-23 között került megrendezésre a WAGR pontokat adó 19. Bolgár Nyílt Golfbajnokság a Szófiától 70 kilométerre fekvő Pravets Golf Clubban. A Hyatt Ragency által üzemeltetett 18 szakaszos Resort pályára meghirdetett Bajnokság nevezői hendikep limitje 9.0 mid a férfiak, mind a hölgyek esetében.


A hivatalosan 2011. májusában megnyílt golfpálya 6480 méter hosszú a kék színű elütőről, ami a bolgároknál a férfi hátsó elütőt jelöli. Nos, erről az elütőről indították a férfi mezőnyt, amelyben a pluszos hendikepeseket felvonultató svéd játékosok mellett Vajta Balázs (82, 77, 84), MidAm tagunk is részt vett.


"Az első napon szoktam a pályát. Támadható első kilenc és rendkívül nehéz és hosszú második kilenc jellemezte a pályát. A greenen hazai mércével nagyon gyorsnak bizonyultak a maguk 11,5-es sebességével."

- kezdte beszámolóját Vajta.



"A második napon elképesztően jól ment, és aznap a mezőny második legjobb score-ját sikerült produkálnom (77 ütés),

de a levegő rettenetesen párás volt, amihez 34-35 fokos hőmérséklet párosult" - folytatta Vajta, amint áttértünk a játékának elemzésére.


"A harmadik napon többen feladásra kényszerület a hőség miatt. Nekem is megfájdult a fejem, napszúrást kaptam és rázott a hideg." - folytatta a magyar MidAm játékos.



Mindezek ellenére Vajtának sikerült megőriznie a második napon kiharcolt nettó dobogós pozícióját a harmadik napon is, így végül második helyen végzett a háromnapos küzdelemben!

Gratulálunk Balázsnak a sikeréhez és reméljük, hogy még sok ilyen beszámolót közülhetünk veletek!


97 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page