top of page

MidAmok a Nyílt Match Play Bajnokságon



2021. október 10. napján ért véget a maratoni hosszúságúra sikerült X. Nyílt Magyar Match Play Golfbajnokság, ahol a játékosok egy része 3 nap alatt 5 kört játszott le, az előselejtezőket is figyelembe véve.


Emlékeztetőül, a május 29-én, Zircen tartott III. Magyar MidAm Match Play Bajnokság 4 legjobb férfi és 4 legjobb női résztvevője kerülhetett be az MGSZ által meghirdetett X. Nyílt Magyar Match Play Golfbajnokság 3 napos „döntőjébe”, ahol a további életkoi kategóriákból egészült ki a mezőny végül 30 főre.


A négy kvalifikációt elért férfi játékos között csak hárman voltak jelen a "hosszúhétvégén": Zilahy Csaba, Meznerics Gergely, Ralph Müller képviselték a MidAm színeket tekintettel arra, hogy Krämer András MidAm Match Play bajnoknak le kellett mondania a szereplését. Azonban végül mégis öt MidAm játékosért izgulhattunk a nyílt bajnokság során. A csapatot férfi kvalifikációs ágon még kiegészítette Magyar Krisztián és Hatvári Árpád köszönheten annak, hogy felszabadultak helyek, mivel külföldiek nem jelezték részvételüket a versenyre.


Ráadásul Krisztián volt az egyik olyan játékos, akinek sikerült megkapaszkodnia az igen erősre sikerült 8-as főtáblán Zilahy Csabával egyetemben. Itt azonban nem kisebb ellenfeleket kaptak szombat délutánra, mint Kötél Bencét és Somogyi Bencét. Az ellenük elszenvedett vereség után Zilahynak és Magyarnak egymás ellen kellett megküzdenie, mivel a 8-as tábla azonos ágán voltak. Így vasárnap délelőtt, folyamatos esőzések közepette került sor az összecsapásra, ami egy rendkívül izgalmas párharcot és 1 szakaszos győzelmet eredményezett Magyar Krisztián számára. Magyar végül a 6., Zilahy a 8. helyet szerezte meg magának.


A férfiak második nyolcas táblájára az előselejtező körei alapján Meznerics Gergely, Ralph Müller és Hatvári Árpád kerültek be, akinek a tábla 4. pozícióját (12. hely) sikerült végül megszereznie. Meznerics Gergely az 5. helyen (13. hely), Ralph Müller a tábla 8. helyén (bruttó 16.) végzett.


Hölgyek között sorrendben Fiserné Koplányi Eszter, Sajner Zsuzsa, Dr. Lex Annamária és Movik Gabriella szállt be a végső küzdelmekbe. Közülük Lex Annamáriának sikerült a legtovább eljutnia és a 6. helyen végzett, Sajner Zsuzsa pedig ugyancsak a főtáblára felkerülve a 8. helyet szerezte meg magának. Movik Gabriella a női második táblának az élén végzett (bruttó 9. hely), míg Fiserné Koplányi Eszter a tábla 4. helyét (bruttó 14. hely) tudhatja magáénak.



Gratulálunk a résztvevőknek és ifj. Sárközi Richárd férfi, illetve Jaczkovics Emma női Magyar Match Play Bajnokoknak!


fotó: Magyar Golf Szövetség

36 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page