top of page

Négyes play-off a nyitásban

Rendkívüli izgalmakkal zárult a MidAm Golf Liga hatodik évadának nyitóversenye április 27-én.



Nyolcvanhárom fős MidAm mezőny gyűlt össze a tatai Old Lake Golf Club pályáján, amit az utóbbi időszak esőzései nagymértékben feláztattak. Tokár István head greenkpeeper és csapata mindent elkövetett, hogy játszható állapotba hozza a pályát. A mély talaj miatt nem igazán gurult a labda a fairway-en a drive-ok után, így az egyébként nem túl hosszú tatai pálya szépen megnyúlt. Az időjárás végül kegyes volt a játékosokkal, mert a verseny idejére kisütött a nap és a hőmérő higanyszála is belekóstolt a 20 fok feletti tartományba.

 

Az idei első forduló mindjárt rendkívüli izgalmakat tartogatott számunkra, mivel 4 játékos, Kokol Ferenc, Magyar Tibor, Vajta Balázs és Zilahy Csaba között együttállás alakult ki a 18 szakaszt követően, így a versenykiírás értelmében play off-ban döntötték el az első hely sorsát. A játékosok felálltak az 1-es elütőn, majd az elütés sorrendjének sorsolása után kezdődhetett a hirtelen halállal történő rájátszás... Vajta Balázs driverrel a green melletti bunker mellé / alá kezdett, Kokol az erdőbe csavarta labdáját, Magyar a fairway bal oldalán az erdőszéli lombkoronák alá kezdett, míg Zilahy a fairway közepét találta el egyedüliként. A jó kezdőütést erős folytatás követte. Zilahy approach-a 1 méterre landolt a lyuktól. Vajta második ütése a bunkerbe érkezett, nem sikerült azt átemelnie, Magyar és Kokol nem látták a greent, oldalra kényszerültek játszani, így három játékos 3-ból volt greenen. Zilahy nem tartotta kétségek között sem játékostársait, sem az időközben nagyra duzzadt nézőközönséget. Downhill puttja magabiztosan lyukközépre gurult, így birdie-jével behúzta idei első győzelmét.

 

Hölgyeknél már nem volt ennyire szoros a küzdelem. A tavalyi év nettó 3. helyezettje, dr. Erdei Éva húzta be az első helyet. Második helyen a Liga újonca, Brix Júlia végzett, míg a harmadik helyet Movik Gabriella szerezte meg.




 

Ezzel elindult a Liga egyéni pontszerzése, amelyhez még lehet csatlakozni, hiszen az idei 7 egyéni versenykörből a legjobb 5 eredmény fog a végelszámolásnál számítani.

 

Csapatversenyben a Movik Gabriella vezette TEETÁNOK csapata végzett az élen 159 ponttal. Második helyen a Zilahy Csaba fémjelezte MInDAMatőrök csapata végzett, míg a harmadik helyet szoros küzdelemben Ralph Müller csapata, az UTOLSÓKBÓL LESZNEK AZ ELSŐK szerezte meg.

 

Kapcsolódó linkek:




102 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page