top of page

Ők a MidAm Golf Tour 2021 győztesei



Ott ért véget ősszel a MidAM Golf Tour 2021 versenysorozat, ahol elkezdődött tavasszal, azaz a zselici dombságra épült Hencse National Golf & Country Club pályáján.


Az október utolsó szombatjára összesereglett midam mezőny igazán csodás, rendkívüli időjárást kapott ajándékba az égiektől. És aki már pénteken megérkezett Hencsére egy gyakorló körre, jól is lakhatott Koller György rögtönzött „midam chéf” mennyei grill lakomájával.


A szombati verőfényes napsütés mellé teát, forralt bort, sült gesztenyét, az oktogonnál szendvicset és a rough-okon komoly mennyiségű lehullott faleveleket is kaptak a golfozók. Ez utóbbinak azért is volt nagy jelentősége, mert akinek a labdája itt landolt, a megtalálás minimális esélyével és nyugodt szívvel üthetett provizórikusat. A sok vesztett labda nyomot hagyott az eredményeken is, de nem úgy a játékosok hangulatán. Délutánra jókedvű golfozók töltötték meg a klubházat várva az eredményhirdetést és a MidAm Golf Tour 2021 összetett végelszámolását, valamint a 22 szponzor értékes nyereményeit.


Férfiak bruttó küzdelmében Szeberényi Máté ismét „bejelentkezett” az első helyért, de ezúttal Magyar Krisztián csapott oda keményebben, így ő lett az utolsó forduló győztese. Az idei év első dobogós helyezését ezen a versenyen szerezte meg Rádonyi Kristóf, és mindjárt a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel. Harmadik helyen Meznerics Gergely végzett. A MidAm Golf Tour versenysorozat férfi bruttó küzdelmeiben már ettől a versenytől is függetlenül Meznerics végzett a harmadik helyen, míg az év közben fokozatosan magára találó Magyar lett a második helyezett. A sorozat győztese Krämer András lett majdnem 700 ponttal megelőzve a második helyezettet köszönhetően egész éves kiegyensúlyozott és kimagasló teljesítményének. A legjobb 9 eredménye közül 690 pontos volt a legalacsonyabb érték!


A mezőny első felét magában foglaló Férfi Nettó A kategóriában Dudás Károly vitte el az „aranyat”, és mögötte csak 1 ütéssel maradt le együttállásban Mester Miklós (2. helyezett), valamint Nagy Csaba (3. helyezett).


A pálya nehézségét jól mutatja, hogy mindössze 3 játékos tudott hendikepjénél jobbat játszani. Ők mind a férfi B kategóriában indultak és értek el dobogós helyezést: Csékei, Szűcs, Fejes lett a sorrend. Szűcs Lászlónak szükség is volt erre a versenyre és a jó nettó eredményre, mert így, az utolsó pillanatban felkerült a MidAm Golf Tour férfi nettó dobogójának 3. helyére. A versenysorozat összesített kiértékelésében holtverseny alakult ki az élen Nagy Csaba (1. helyezett) és Fejős Dénes (2. helyezett) között. Az együttállást az utolsó versenyen elért jobb eredmény döntötte el.


Hölgyek küzdelmében Dr. Erdei Éva megszerezte idei évi első midamos bruttó győzelmét. Második helyen Sajner Zsuzsa, harmadik helyen 3 ütés különbséggel Movik Gabriella végzett. És hogy mennyire volt szoros a küzdelem a MidAm Golf Tour női bruttó kategóriájában azt jól mutatja, hogy csak ezzel a versennyel dőlt el Sajner javára a sorozatgyőzelem. Összesítésben Movik lett a második, míg a harmadik helyen Fiserné Koplányi Eszter végzett (ő is csak 43 ponttal, azaz 3 ütéssel lemaradva).


Hölgyek nettó kategóriájában két „újonc” is díjazott lett, hiszen Varga Gyöngyi második, míg Bogdán Éva harmadik helyen végzett. A trónt persze nem volt könnyű megszerezni, hiszen számos midamos törzstag bejelentkezett az „aranyért”, amit végül Fiserné szerzett meg. A női versenysorozat nettó kategóriában Dr. Erdei Éva diadalmaskodott. Nagy szüksége volt az utolsó versenykörében elért jó eredményére. Második helyen Luu Thi Thu Huong „Hajni”, míg harmadik helyen Kispál Helén végzett.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok a 2021-es szezonban is és várunk Titeket 2022-ben, a jubileumi MidAm évben!


És végül álljon itt egy kis összefoglaló a MidAm Országos Ranglista és MidAm Golf Tour negyedik évadjának összesítéséről is:


6 állomás

11 versenykör

22 szponzor

33 hölgy a MidAm Női Országos Ranglistán

183 férfi a MidAm Férfi Országos Ranglistán

478 játékos a MidAm Golf Touron

879 lejátszott versenykör




94 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page