top of page

Tovább szárnyal a Sas

Frissítve: 2023. máj. 1.



MidAm Golf Liga I, Hencse (beszámoló)

A kedvezőtlen előjelekre rácáfolva kellemesen meleg idő és napsütés fogadta a féláron meghirdetett pénteki gyakorlónap résztvevőit Hencsén.

Ezzel egyidőben a 2023-as Mid-Am válogatott első összetartásán a bő keret és a Patrónus Program tagjai két csapatra osztva 9 szakaszon best ball, valamint 9 szakaszon foursome formában csaptak össze.

A meccset Magyarország csapata húzta be 9:5 arányban Hungary ellen, az esti közös vacsorán pedig kihirdetésre került a válogatott idei versenyprogramja és a kiválasztási kritériumok.


A hétvége fő eseménye, a Lua Resort Mid-Am Golf Liga idei első fordulója egyben ranglista verseny is volt, ahol végül 89 golfozó vágott neki a somogyi lankáknak két elütőről, négyes csoportokban.

Bár az időjárás kegyes volt a játékosokhoz, a pálya –különösen a gurító felületek és a homokakadályok- állapota jócskán hagyott kívánni valót maga után.


A férfiak mezőnyében Szeberényi Máté (+6) egyetlen ütés előnnyel nyert a végén

–mint utóbb kiderült feleslegesen- kockáztató Magyar Krisztián (+7) ellen, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Zilahy Csaba (+8) állhatott fel jobb hátsó kilenc okán a vele azonos eredményt játszó Hatvári Árpád előtt.


Krämer András, Szeberényi Máté, Jakobi András


Árpád a nettó A kategória győzelmével vigasztalódhatott mínusz kettőt játszva, megelőzve dr. Csepregi Lászlót (0) és Horvath Josephet (+1).


A nap legjobb nettó eredményét Szépfy Márton szállította 5 ütéssel par alatt, megnyerve a nettó B kategóriát,

egy ütéssel lemaradva hozta az ezüstöt Fejes Zoltán, míg a bronz Csékei Tiboré lett par eredménnyel együtt állásban Gellér Róberttel.


Szépfy Márton (nettó 67)


A hölgyek versenye sem tartogatott kevesebb izgalmat, Nguyen Hoe Luu Lan 90 ütéssel nyert, a második helyre 92-vel Dr. Varga Irén jött be hazai pályán, míg a harmadik helyet Chu Thi Viet Hong „Rozi” szerezte meg 93-mal.


Mivel a kettős díjazás nem volt megengedett, a női nettó végeredmény Sarah Galvin (+3) sikerét hozta, Őt követte azonos ütésszámmal Nguyen Oanh Thi „Lili”, míg a harmadik helyezést Somogyi Orsolya (+5) szerezte meg.


A Csepregi Csegő sporttársunk által felajánlott szenior különkategória első helyezettnek járó kupája Hatvári Árpád birtokába került.


A Mid-Am versenyekre jellemzően számos további különdíj is gazdára talált Hencsén, a leghosszabb kezdő ütést 252 méterrel Billy Curley és 151 méterrel Minkova Daniela követték el az 1-es szakszon, míg a 9-esen Zilahy Csaba (460cm) és Dr. Varga Irén (710cm) ütötték legközelebb a labdát a zászlóhoz.


A Liga csapatküzdelmeiben a győzelmet a Zilahy Csaba kapitány nevével fémjelzett „A Sas Leszállt” szerezte meg,

megelőzve az „Utolsókból lesznek az elsők”, valamint a „Hole-In-Seven” alakulatait.


A Sas Leszállt, az első forduló győztes csapata

(Zilahy Csaba csk., Antal Péter, Nguyen Oanh Thi "Lili", Horvath Joe, Szépfy Márton, Bere Tamás, Dr. Schatz Balázs)


Folytatás május 27-én, Tatán, ahol egy újabb ranglista versennyel rukkol elő a Mid-Am Golf Egyesület. A verseny egyben az utolsó kvalifikációs esemény is lesz a Mid-Am Nemzeti Válogatottak első idei éles megmérettetésére, a szlovákok elleni sedíni match play összecsapásra.


Kapcsolódó linkek:






98 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page