top of page

Újabb play off a MidAm-on

Frissítve: 2019. okt. 8.


Úgy tűnik, hogy már nem telhet el MidAm golfverseny play off nélkül. Kötél Bence a MidAm Országos Ranglista bajnoka

Vasárnap a MidAm Országos Ranglistaversennyel ért véget a Magyar MidAm Golf Tour 2019, a Pannónia Golf & Country Clubban.


A teltházas verseny a MidAm Nyílt Bajnoksághoz hasonló izgalmakat hozott, hiszen Kötél Bence és Hatvári Árpád együttállásban 70-70 ütéssel végzett az élen, így egy újabb MidAm verseny bajnoki címének sorsa került rájátszással eldöntésre.

A versenybizottság az 1-es szakaszt jelölte ki play off szakasznak, ahol mindkét játékos egy szép kezdőütéssel indított, Kötél labdája azonban kb. 40 méterrel közelebb landolt a greenhez, mint Hatvárié. A közelítő ütést így Hatvári kezdte, akinek labdája szerencsétlenül pattanva a green jobb oldalán kifelé vette az irányt, míg Kötél ütése a greenen landolt, a lyuktól kb. 8 méterre. Hatvári röviden játszotta fel labdáját a greenre, így még egy jó 10 méteres putt maradt hátra, amit nem sikerült értékesítenie, viszont Kötél magabiztosan hozta a part, így Ő lett végül a MidAm Országos Ranglistaverseny bajnoki címének tulajdonosa.



Ugyanakkor Hatvári sem szomorkodhat, mert ezzel az eredményével a Férfi A kategória legjobbja lett. Őz követte Bakonyi Zoltán (40 pont) és Vu Quy Duong (40 pont). Férfi B kategóriában lemásolták az A kategória eredményeit. Itt is 45 ponttal lehetett győzni, ami ezúttal Kovács Kornélnak sikerült. Második helyen Nagy Szabolcs Erik (40 pont), míg harmadik helyen Wang Shaoshan (40 pont) végzett.



Szeniorok kategóriájában is csak hendikepjavítással lehetett fellépni a dobogóra. Dr. Varga Péternek (39 pont) sikerült a legjobban a 18 szakasz, így szenior bajnoki kupát ő vehette át, míg második helyen Gratzl Ferenc (38 pont), harmadik helyen Molnár Mihály (37 pont) végzett.


Junior kategóriában a sorrend: Benke Ákos (39 pont), Behán Attila (38 pont) és Vu Péter (37 pont).

A hölgyek díjátadóját rendhagyó módon megszakították a MidAm hölgyek egy kis ünnepléssel. A harmadik helyezett Dr. Lex Annamária (37 pont) ünneplése közben felcsendült a Happy Birthday dal és a MidAm hölgyek egy tortával és egy üveg borral érkeztek az igen meglepett Lex Annamáriához. És mivel Movik Gabriella hozta kezében a tortát, ezért már a pódiumon is maradhatott, hiszen 37 ponttal Ő végzett a második helyen. Sándor Virág hozta el a bajnoki címet női kategóriában 41 pontos eredményével.




A MidAm Egyesület bajnokai: Bruttó 1. Hatvári Árpád; 2. Horvath Joseph; 3. Meznerics Gergely Nettó Női 1. Sándor Virág Nettó Férfi A1. Bakonyi Zoltán Nettó Férfi B1. Kovács Kornél

És ezzel a versennyel le is zárult a Magyar MidAm Golf Tour 2019 évi, első versenysorozata. Hölgyek között nem történt változás a Nyílt Bajnokság állásához képest. Itt Dr. Lex (1735 pont), Movik (1712,5 pont), Sándor (1225 pont) maradt a sorrend, míg férfiaknál az első két helyen maradt változatlan az szeptemberben kialakult állás: Meznerics (1543,3), Ralph Müller (1395). Ugyanakkor a harmadik helyre, két helyet előre lépve Krämer András (1183,3 pont) lépett fel.



Gratulálunk minden díjazottnak és résztvevőnek! Jövőre veletek ugyanitt!

130 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page