top of page

A golfsport utóbbi évtizedének társadalmi, gazdasági tendenciáit valamint a hazai golf középkorosztályának igényeit figyelembe véve 2013-ban pár lelkes golfozó önkéntes munkájának segítségével elindítottuk a 3 napos ún. Mid-Amatőr Magyar és Nemzetközi Golfbajnokságot. Az első két év tapasztalatai, valamint számos golfozó véleményének összegzését és kiértékelését követően 2015 év elején arra a megállapításra jutottunk, hogy érdemes lehet a 30-55 év közötti korosztállyal komolyabban is foglalkozni, mert ez az a csoport, aki hatékonyan tudja bevonni a golfsportba az ifjúságot is saját gyermekeiken és barátaikon, osztálytársaikon keresztül.

Az EGA felismerve ezen korosztály egyre növekvő táborát és érdekérvényesítő képességét, a közelmúltban 25 évre csökkentette a MID amatőr státusz alsó korhatárát, tovább erősítve a potenciális résztvevők számát. A nemzetközi szövetség lassan feltöltődő versenynaptára is mutatja a honi szövetségek elementáris igényét, hogy az EGA égisze alatt megrendezésre kerülő versenyeik felkerüljenek az európai golf térképre.

A Magyar Golf Szövetség elmúlt években elért sportdiplomáciai sikerei szinte predesztinálják a magyar golfért tenni vágyókat, hogy minél előbb csatlakozzanak a nemzetközi szövetség kezdeményezéseihez és a magyar mid-amatőr korosztály egyre növekvő tábora bekerüljön az európai golfélet vérkeringésébe.  

Hiszünk abban, hogy a 25+ éves golfozói bázis elérésével, megszólításával a teljes golftársadalom egy jelentős rétege felé fordulunk. Tesszük mindezt azért, hogy javuljon a golftársadalom ezen rétegének a sportba vetett hite, növekedjen a sport által szerzett élménye és nem utolsó sorban az eddigieknél bátrabban népszerűsítsék kedvenc sportágunkat.

Egyesületünk elsődleges feladatának tekinti a korosztály összefogását, a megfelelő kommunikációs csatornák kiépítését és ezzel a korosztály információkkal történő ellátását, a golfozók egyéni aktivitásának növelését és ezen keresztül az ifjúsági golfozók számának növekedését.

2016 tavasza mérföldkő volt életünkben, mert a Mid-Am golfozók egy lelkes csoportja elhatározta, hogy létrehozza a Magyar Mid-Am Golf Sportegyesületet. Számos kezdeményezést indítottunk útjára, így többek között 2016 július végén, augusztus elején hazánkat és Egyesületünket egy 4 fős csapat képviselte az Európai Golf Szövetség által szervezett Team Shield Championship-en, Bulgáriában. Ezt követően 2017-től bevezetésre került a Mid-Am magyar ranglista is, hogy a golfozók objektív képet kaphassanak a magyar mezőnyben elfoglalt helyükről

 

Egyöntetű véleményünk az, hogy a megfogalmazott célokat és feladatokat igazán hatékonyan a Magyar Golf Szövetség berkein belül tudjuk megtenni, ezért minél szorosabb együttműködést és ezen belül kommunikációs csatornát szeretnénk kiépíteni a Magyar Golf Szövetséggel, így 2016-ban benyújtottuk az MGSZ-nek tagfelvételi kérelmünket is.

 

2022-ben már a 10. alkalommal gyűltünk össze, hogy egy nyílt bajnokság keretében eldöntsük kik a legjobb férfi és női játékosok a korosztályban. Ezen tíz év alatt 17 országból, több mint 300 egyéni induló nem kevesebb ó, mint 850 alkalommal állt fel az első tee-re.

A korosztály bázisának növelésén túl célunknak tekintjük egy erős, egységes és saját lábán megállni képes válogatott létrehozását és versenyeztetését. Ennek érdekében megteremtjük és megszervezzük a válogatott szakmai munkájának kereteit (csapatkapitány, felkészülési terv, versenyeztetés), de a saját versenyek szervezése mellett továbbra is teljes aktivitással veszünk részt a Magyar Golf Szövetség rendezvényein.

Várunk szeretettel Téged is a Mid-Amatőr Golf Sportegyesületben és további sok sikert kívánunk a golfévad hátralévő részéhez. Tagfelvételi kérelmedet ide kattintva jelezheted.

Krämer András

elnök

Magyar Mid-Amatőr Golf Egyesület

Vezetőség

 

Az MMAGE MAgyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület Elnökségi valamint Felügyelőbizottsági Tagjai

és a  Női illetve Férfi Válogatottak Csapatkapitányai

Kramer_Andras_foto_e.png

Krämer András

MMAGE elnöke

Zilahy_Csaba.png

Zilahy Csaba

elnökségi tag

tiszteletbeli elnök

icoach-sznap-face_035.jpg

Movik Gabriella

elnökségi tag

Briglovics_Gabor_foto_e.png

Briglovics Gábor

elnökségi tag és

férfi válogatott csk.

Bertenyi_Balazs.png

Bertényi Balázs

elnökségi tag

Satori_Ference_foto_corr.png

Sátori Ferenc

elnökségi tag

DrLexAnnamaria.png

Dr. Lex Annamária

elnökségi tag és

női válogatott csk.

Mester_Miklos_foto.png

Mester Miklós

FB tag

Torocsik_Attila.png

Törőcsik Attila

FB tag

Véh Balázs_golf.png

Véh Balázs

FB tag

RT_MMAGE.png

Révész Tamás

főtitkár

Elérhetőségek

MMAGE Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület​

1118 Budapest, Számadó u. 10/4.

Nyilv.tart.sz.: 01-02-0015897

Asz.: 18657119-1-43

OTP 11702067 - 20003043

IBAN

HU13 1170 2067 2000 3043 0000 0000

SWIFT

OTPVHUHB

bottom of page