top of page

1 a 341-ből


Pénteken délután a LUA Resort MidAm Liga balatonudvari fordulójának gyakorlónapján csapott össze a Patrónusokkal kiegészült MidAm válogatottunk a Veszprém Golfers csapatával egy barátságos válogatott mérkőzés keretében. A játék az őszi Nemzetközi Csapatbajnokságra és a szintén közelgő Magyar Klubcsapat Bajnokságra való felkészülés jegyében zajlott.


A kétszer 13 fős alakulat 6 best ball és egy esetleges döntetlen esetén számító egyéni match play ütközetben egyezett meg, s mivel a 86 ütésnyi hendikep különbség alapján a két csapat nem volt egy súlycsoportban, a kiértékelés stroke mínusz PHCP formában zajlott, méghozzá a legjobb öt eredmény alapján. Az erőkiegyenlítés jegyében a veszprémi szeniorok kékről játszhattak, a midamok természetesen sárgáról.


A Zilahy - Meznerics páros kezdett 75 ütéssel, ami a pálcikákkal korrigálva 71-et ért. Az ellenfélnél a Vargha – Szabó János duó repülőrajtot vett 67-et érő 79 stroke-kal, így a klubházba elsőre 4 ütés hátránnyal érkeztünk.

Kapitányaink kettőse bíztató első kilenc után a fenyegető vihar miatt egy főre fogyatkozott, Véh és Mester erősen felejthető nettó 78-at érő 84 ütéses eredménye végül nem került beszámításra. Nem úgy a fordulón szintén lefelezett Csizmadia – Ratskó István 85 ütése, Ákos brillírozása 71-et ért a veszprémieknek, akik így két forduló után 11 előnyre tettek szert.


A Krämer – Hatvári csapat 69-et érő 77 ütése sem csillapította a vérzést, a hazaiaknál ugyanis Bernhard Probst és Szabó László 65-öt érő 82 ütése már-már behozhatatlannak tűnő 15 hátrányt jelentett a klubházban.


Müller – Briglovics azonban nem így gondolták, a nap legjobb 71-es bruttó eredményét 66-ra konvertálva ledolgozták a deficitet a pálya zömét egyedül teljesítő Dákó Szabolcs ellen, aki magyar golfpályán először fellépő brazil Fabrizio Zampierivel, pontosabban annak idő- és térzavarai miatt inkább nélküle 80-at érő 90 stroke-ot abszolvált, de ez az eredmény végül kiesett az elszámolásból. Négy kanyar után egy oda, úgy tűnt, komoly izgalmaknak nézünk elébe!


MidAm csapatunkban újonnan debütáló Kátai – Tóth III kettős igencsak meghálálták a bizalmat és a lehetőséget,

a nap legjobb nettó eredményét, 63-at hoztak össze 80 ütésükkel, míg az ellenfélnél Sebők és Furda 83 ütése 66-ot jelentett nettóban, így az utolsó flightra maradt a döntés, a kieső legrosszabb eredmények miatt egált mutatott az eredményjelző.


Movik és Gellér az utolsó gurításig kiélezett csatában tartották a lépést a Kulcsár –Tőkés páros ellen, mindkét alakulat 87 ütéssel zárt, ez a Midam Csapatnak 72, a Veszprém Golfersnek 71 nettó score-t ért.


Szépfy Márton a tie-breaker match play-t megnyerte ugyan Dr. Szabó Tamás ellen, de sajnos ez már nem segített, a nettó best ball csatát,

ezzel a serleget a Veszprém Golfers vihette haza, a végeredmény 340-341 lett.

A sportélményt a Laci Pincében zártuk, az esemény jó példája volt annak, miért érdemes a Ligában vitézkedve bekerülni a Sun&Eye által szponzorált MidAm válogatottba vagy Egyesületünk támogatásával annak Patrónus Klubjába!


Válogatottunk programja augusztus végén a nyílt bajnokságon a Nemzetek Kupájával folytatódik Zalacsányban.


25 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page