top of page

Bajnokság a számok tükrében


Az V. Magyar és Nemzetközi Mid-Amatőr Golfbajnokságra rekord számú golfozó jelentkezett. Összesen 12 nemzet 105 játékosa jelezte részvételi szándékát a 3 napos stroke-play versenyre. A magyar játékosok hendikep jelentkezési határa 24,0 volt (várólista 28,0-ig), míg a külföldi játékosok esetében 18,0-as hendikepben húzta meg a limitet a Versenybizottság.


Férfiak adták a 105 fős mezőny túlnyomó többségét. Összesen 98 férfi és mindössze 7 nő jelentkezett a Bajnokságra.

A 68 magyar játékos mellett a 37 külföldi játékos összesen 11 országból érkezett. A nemzetközi játékosok több, mint negyede (10 golfozó) Horvátországból érkezett, míg további 8 golfozó osztrák színekben indult. Jelentősebb számban még a szerb golfozók képviseltették magukat 7 játékossal.


A magyar golfozók 12 golfklubból érkeztek. Legtöbben, összesen 26-an a Pannónia Golf & Country Club tagjai, míg számosságát tekintve második helyen az Old Lake Golf Club játékosai álltak 15 fővel. Említésre méltó még a Budapest Highland Golf Club képviselete 11 fővel. Ez a három klub adta a magyar mezőny 75%-át.

Az első versenynapon végül 101-en álltak az elütőhöz, ami a második napra 95 főre csökkent. Az utolsó játéknapra tovább csökkent a játékosok létszáma, ami nem is csoda, hiszen már harmadik napja folyamatos esőzések áztatták a pályát és a játékosokat. Habár a 100 fős limitet meghaladta a jelentkezők száma, ennek ellenére a Versenybizottság mégis úgy döntött, hogy nem húz CUT-ot a második játéknap után. Ettől függetlenül, a rendkívüli időjárásnak köszönhetően a mezőny mégis lefeleződött, az utolsó napi másfél órás felfüggesztés után csupán 55-en döntöttek a folytatás mellett.


A legfiatalabb magyar golfpálya összesen par 72-es szakaszain 1 eagle született, ami az új magyar bajnok, Zilahy Csaba nevéhez fűződik (3. nap 11-es szakaszon). A golfozók 172 alkalommal teljesítették par alatt 1 ütéssel a pályaszakaszok valamelyikét. A mezőny 3 napi ütésszám átlaga 92,01 volt, míg hendikep átlaga 12,36. Az első 9 szakasz 0,3 ütéssel bizonyult könnyebbnek a golfozók számára, mint a hátsó 9 szakasz. A legnehezebb pályának pedig (par feletti 1,68 ütéssel) a 3-as szakasz volt, amiben közrejátszhatott a heves esőzések okozta relatív pályahosszabbodás (roll rövidülése). A legalacsonyabb átlag ütésszámot a 4-es szakaszon regisztráltuk, ahol a par-4-es szakaszt 4.62 ütésből teljesítették a golfozók.

2 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page