top of page

III. Golfünnep - beszámoló


Rég nem látott izgalmakat hozott a Pannonia Golf & Country Clubban, 2018. október 13-14 között megrendezett III. Golfünnep.

A Mid-Amatőr Sportegyesületet férfi kategóriában Ralph Müller (4.0), Krämer András (4.5), Meznerics Gergő (4.8) és Magyar Krisztián (7.7) képviselte, míg a női válogatott Batta Krisztina (5.0), Sándor Virág (13.0), Kecskés Kornélia (15.9), Lex Annamária (18.1) , Movik Gabriella felállásban mérettette meg magát.

Az első játéknap egyéni stroke play formában a MidAm-ok között Ralph Müllernek sikerült a legjobban 75 ütéssel, Meznerics hozta hendikepjét a 77-tel, ahogyan Magyar Krisztiánnak is sikerült 80 ütéssel megjátszani saját játéktudását, és Krämer Andrásnak sem volt szégyenkeznivalója a 79 stroke-kal. Ezzel az eredménnyel a fiúk a 3. - 4. helyért szállhattak harcba a második napi foursome és egyéni matchplay játékban. Ellenfélnek a Junior csapatot kapták, ahol olyan kiválóságok léptek pályára, mint Závaczki Bálint, Kemény Kevin, Sárközi Ricsi és Somogyi Bence. Rendkívül szoros volt a Závaczki-Müller párharc, mely az utolsó szakaszon dőlt el a Mid-Am játékosa javára, míg a foresome meccsen a junior csapat bizonyult erősebbnek (1up), így a Kemény - Magyar egyéni párharc döntött a bronzérem sorsáról, ahol az ifjúság diadalmaskodott ezúttal. Gratulálunk a fiataloknak és a MidAm csapatnak!

A hölgyek között Batta Krisztina 82 ütéssel nyitotta meg a Golfünnepet, Kecskés Nelli 92 ütéssel (nettó 71) járult hozzá a női csapat eredményéhez, Sándor Virágnak ezúttal 93 ütés kellett a 18 szakasz teljesítéséhez, míg Lex Annamária 113 ütéssel jött le a pályáról. A második napra így a Senior Női válogatottal mérkőzhettek meg hölgyeink. Az egyéni matchplay játékban Wieser-Takács Zsuzsanna és Kecskés Nelli között komoly párharc dúlt, és csak a 20. szakaszon vitték dűlőre a meccset a Seniorok javára. Ugyancsak izgalmas küzdelemnek lehettünk szemtanúi a másik egyéni matchplay küzdelemben is. Itt Batta Krisztina 3&2-re hozta a meccset Vainio Győri - Molnár Mária ellenében, míg a foresome játékban 4&3-mal a Senior női válogatott játékosai bizonyultak jobbnak a Sándor-Lex párosunkkal szemben. Gratulálunk a Senior és a MidAm női válogatott játékosainak!

A Golfünnep magas színvonalát mi sem bizonyította jobban, minthogy az első játéknap után az első 5 helyre csak par alatti játékkal lehetett bekerülni. Závaczki (69), Lugosi (71), Hahn (71), Szigeti (71), Szeberényi (71) csodás játékkal örvendeztetett meg bennünket. Matchplayben végül a férfi kategóriát 3-0-ra a Pro csapata hozta a Férfi Felnőtt válogatottak szemben, míg nők között a Felnőtt Női csapat nyert 2-1-re a Junior lányok ellenében.

25 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page