top of page

Meznerics 4-ből 2-szer, Sajner először


Három férfi és egy női táblán folytatódtak a 3 hónapot átfogó csoportmérkőzések után a SUN and EYE 4. Magyar MidAm Match Play Golfbajnokság küzdelmei.


Az első férfi táblán az 1-8. helyekért, a másodikon a 9-17. helyekért és a harmadik táblán a 18-24. helyekért játszottak egyenesági kieséses meccseket a férfiak. Ezen táblák első fordulóit még közös megállapodás alapján a játékosok döntötték el, hogy mikor és hol játszák le, azonban a negyeddöntő és a döntő mérkőzésekre már egy helyen, a zirci Forest Hills Golf & Country Club pályáján került sor október 8-án.



A reggel ködösen indult és a korai shot gun start némileg veszélyben is került, azonban 8:30-ra már felszállt annyira, hogy legalább az első drive-okat lehetett látni. Később a nap kisütött és igen kellemes időben játszhattak a versenyzők a speciális kialakítású zirci lankákon.



A délutáni shot gun start ismételten veszélybe kerül, de ezúttal nem az időjárás, hanem a döntőbe jutásért folytatott harc volt az oka. Az egyik ágon a tavalyi bajnok Krämer András játszott Rádonyi Kristóf ellen, amit Rádonyi magabiztosan hozott le 7&6-ra, úgyhogy a 12-es green-ről már a klubház felé vették az irányt a játékosok. Azonban a másik ágon Zilahy Csaba mérkőzött meg a 2019-es midam match play bajnokkal, Meznerics Gergellyel. Itt csak a 4. play-off szakasz hozott döntést egy bravúros, 5 méteres puttnak köszönhetően.



A délután 13:30-ra kiírt döntő és bronz mérkőzések, így csak 13:40-kor tudtak elkezdődni, amelyek hasonló izgalmakat hoztak, mint a délelőtti küzdelmek. Ismét láthattunk play-off-ot, de ezúttal a női mezőny döntőért folyó párharcában. Ez némileg borítékolható is volt, hiszen Fiserné dr. Koplányi Eszter, Sajner Zsuzsa és Bihari Gyöngyvér játéktudása közel azonos szinten mozog. A délelőtti mérkőzésen már eldőlt a bronzérem sorsa, amit a mindössze 2 évi golfmúlttal rendelkező Bihari Gyöngyvér vehetett át. A délutáni döntő mérkőzésen Koplányi már 3 szakasszal vezetett, amikor 4 lyuk volt csak hátra, de innen egy fantasztikus hajrával Sajner behozta lemaradását és már csak 1 szakasz volt a hátránya a 18. elütőre állva. Par-ra teljesítette a golfpálya 8-as, par-3-as szakaszát. Koplányi túl hosszú lett és labdája a greenen átrepülve a foregreenen landolt. Innen kellett volna mentenie par-ra, ami nem sikerült, így folytatódott tovább a játék az első play-off szakasszal, amit egálra hoztak le a hölgyek. Félő volt, hogy ha nincs gyors döntés, akkor a naplemente miatt nem tudják folytatni a játékot a versenyzők. A következő szakasz a 11-es volt, ahol végül Koplányi ismét egy hosszú ütésnek köszönhetően ütéshátrányba került, amit Sajner ezúttal kihasznált, ezzel megnyerve a mérkőzést.



Férfiaknál is kimondottan szorosak voltak a mérkőzések. A bronz meccsen Zilahy játszott a 2021 évi match play bajnok, Krämer ellen. Zilahy már 3 szakasszal vezetett 6 lyuk megjátszása után (stroke-ban mínusz 2-t játszva), de Krämer ledolgozta hátrányát a 12. szakaszra. A két tapasztalt játékos tudta, hogy itt csak birdie-vel lehet „biliárdozni”, ezért begyújtották a rakétákat. Előbb Krämer két birdie-jének köszönhetően húzott el, később Zilahy stabil játéka hozta vissza ismét AS-re a meccs állását, úgyhogy ismét play-off-ra került sor, ahol végül Krämer 1UP-pal nyerte a meccset és így a bronzérmet. A mérkőzések láttán és Zilahy 41 szakaszon megvívott 4. helye is felért egy dobogós helyezéssel.


A férfiak döntő mérkőzését az utóbbi időben kiváló formában lévő Meznerics Gergely és az egyre inkább előre törő Rádonyi Kristóf játszották. A döntő az 1-es szakaszról indult és az első kilenc szakaszon hol döntetlen, hol Rádonyi vezetést láthattuk, azonban együttállásban fordultak a játékosok a hátsó 9 szakaszra, amit pedig inkább Meznerics dominált. Rádonyinak sikerült visszahoznia a 17. szakaszra a meccset egálra. Végül a 18. szakasz hozott döntést Meznerics javára, így a négy Magyar MidAm Match Play bajnoki címből kettő immáron az övé.


Eredmények:

Főtábla - férfi

1. Meznerics Gergely

2. Rádonyi Kristóf

3. Krämer András

4. Zilahy Csaba

Főtábla – női

1. Sajner Zsuzsanna

2. Fiserné dr. Koplányi Eszter

3. Bihari Gyöngyvér

4. Luu Thi Thu Huong

A második tábla

1. Törőcsik Attila

2. Mester Miklós

3. Gürtler Miklós

4. Tóth János

Harmadik tábla

1. Szépfy Márton

2. Rapavi László

3. Fejes Zoltán

4. Szakál Viktor



Az egyes kategóriák győztesei a LUA Resort 2 éjszakás, 2 fő részére szóló kényeztető hétvégi meghívását, valamint a SUN and EYE Dolce & Gabbana napszemüvegeit nyerték. A második helyezettek a MidAm partnerklubok greenfee-jét és ChocoMe csokoládécsomagokat vihették haza, míg a harmadik helyezettek a MONYO kézműves söreit kapták, és természetesen minden játékos az ELLI Szépségszalon ajándék masszázsutalványait vihette haza.



Ezzel lezárult a 2022 évi MidAm évad. Reméljük, hogy sikereket és sok örömöt hozott Nektek ez a szezon, és bízunk abban, hogy jövőre még többet adhatunk a golf által minden tagunknak és a minket választó golfozóknak.


41 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page