top of page

A Sas ismét lecsapott

Frissítve: 2023. júl. 11.


A Sas Leszállt (Zilahy Csaba csk., Antal Péter, Bere Tamás, Horváth Joe, Nguyen Oanh Thi Lili, Dr. Schatz Balázs, Szépfy Márton) csapatának győzelmével ért véget a SUN and EYE fémjelezte 2 napos bükfürdői, rendhagyó csapatverseny.


A 8 csapat a Ligában betöltött aktuális helyezése szerint került fel egy klasszikus 8-as táblára, ahol fordulónként a győztesek a felsőházban, míg a vesztesek az alsóházban folytatták a küzdelmeket. Az egyes csapatok egymás között 1 single és 3 bestball meccsen döntötték el a továbbjutás sorsát.


A Liga életében első alkalommal megrendezésre kerülő match play alapú csapatverseny igazán jó hangulatú, és nagyon szoros összecsapást eredményezett. A csapatkapitányok már-már Ryder Cup-ot idéző komolysággal állították össze az egyes fordulók előtt a csapatukat.


Ez körönként a legjobban a Sas Leszállt csapatának sikerült, akik az első fordulóban a Repülő Hollandikon jutottak túl 3:1 arányban, majd a döntőbe jutásért az Utolsókból Lesznek az Elsők ellen mérkőztek meg. Itt már szorosabb volt a küzdelem, de végül 2 ½ - 1 ½ arányban őket is sikerült legyőzniük. A döntőben a másik ág győztesével, azaz a Még Mindig Te Jössz csapatával vívtak meg a bajnoki címért. Itt hasonlóan szoros eredmény született, amit az tett még izgalmasabbá, hogy a csapatküzdelem utolsó flightja, a Szépfy-Schatz (A Sas Leszállt) páros döntetlent játszott a Mester-Movik (Még Mindig Te Jössz) duó ellen. Az utóbbi duó a hátsó kilencen szinte végig 1 DN-ban állt, majd az utolsó szakaszon visszaállt AS-be a meccs, így felezték a pontot. Ezzel a Még Mindig Te Jössz csapata (Mester Miklós csk., Berta Zsolt, Krämer András, Movik Gabriella, Sátori Ferenc, Üveges Zoltán, Tóth Gábor) az előkelő második helyet szerezte meg magának.


A bronz meccsen az Utolsókból Lesznek az Elsők (Ralph Müller csk., Bakonyi Zoltán, Dr. Csepregi László, Fejes Zoltán, Kabai József, Sajner Zsuzsanna, Szűcs László) magabiztos, 3:1 arányú győzelmet aratott a Fiserné Dr. Koplányi Eszter vezette The BEszter Team felett.


A 2023 évi LUA Resort MidAm Golf Liga tabella élén helycsere történt. A Sasok visszaszerezték az előző fordulóban elveszített első helyüket, míg a The BEszter Team a mostani 4. hely ellenére csak 1 helyet csúszott vissza összesítésben. A 3. és 4. helyen is csere történt. A Még Mindig Te Jössz csapata a bükfürdői értékes 2. helyével feljött a 3. helyre, míg az Utolsókból Lesznek az Elsők a negyedik helyről várja az augusztus 19-i, Balatonudvariban megrendezésre kerülő, az ismét minden MidAm korú számára nyitott LUA Resort MidAm Golf Liga 5. fordulóját, ahol a LUA igazi meglepetéssel várja a golfozókat. Nevezni a versenyre itt lehet.


Ajánlott linkek:





58 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page