top of page

A trónkövetelő napja, avagy nagy a tolongás a MidAm Nyílton!



A tegnapi 72-es kör után Szeberényi ma 76-tal jött le a 18 szakaszról, míg korábbi riválisa, a cseh Jakus Hasek 78-öt ütött, így tovább nőtt a különbség a két kiváló játékos között. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy az immáron

kétgyermekes apuka új kihívóra talált Ralph Müller személyében, aki egy 73-as körrel 2 ütésre közelítette meg a tavalyi Nyílt Bajnokot.

Ezzel rendkívül szorossá vált a Nyílt Bajnoki címért folyó közdelem. Harmadik helyért rendkívül szorossá vált a küzdelem, hiszen összesített +9 és +11 ütés között várja a holnapi döntőt a német-magyar kettős állampolgár, Gal Jos Zsombor, a cseh Jakub Hasek, Magyar Krisztián, Rádonyi Kristóf, Zilahy Csaba, az osztrák Markus Erhart-Schippek, valamint honfitársa Dieter Rautnig.


A férfi mezőny CUT-ja a MidAm Nyílt Bajnokságok eddigi legalacsonyabb szintjére, 177 ütésre csökkent. A versenybizottság a legjobb 63 férfi játékost engedte döntőbe.

A hölgyek mezőnyében a CUT szint +44 ütés volt. A nemek eredeti induláskori arányának megtartása mellett 9 hölgyet engedett a döntőbe a Bizottság.

A mai nap is az ukrán Galyna Zagorodnia-nak sikerült a legjobban (81), így előnyét tovább növelte 11 ütésre. Ugyanakkor a második helyen helycsere történt.

A cseh Linda Sazavska úgy tűnik, hogy kezd belelendülni. A második napi +12-es eredményével fellépett a második helyre. Olyannyira, hogy 6 ütés előnyt szerzett az első napi második helyezett Sajner Zsuzsannával szemben (+20), akit beért Bihari Gyöngyvér is (+16), így holtversenyben a 3. helyen áll a két hölgy.


A második napot követően nettó kategóriában eredményhirdetésre került sor. Hölgyeknél Bihari Gyöngyvér (142) végzett az élen, második helyen Sajner Zsuzsanna (148) ért célba, míg harmadikként Dr. Erdei Éva (151).


Férfiak B kategóriájában (11.4-es HCP-től) Tóth Gábor (138), Fejes Zoltán (139), Antal Péter (143) volt a sorrend, míg az A kategóriában is hendikep alatti összesített eredménnyel lehetett csak dobogóra kerülni. A legjobban Bodrogi Kornélnak sikerült ezt a célt megvalósítani nettó 141 ütéssel végezve az élen. Második helyen Gürtler Miklós (142), míg harmadik helyen a már szenior korú Hideg János (142) ért célba.


A MidAm Golf Liga csapatversenyében a tegnapi csapatoknak tapsolhattunk ismét, csak most más sorrendben. Ezúttal a legjobbnak a Még Mindig Te Jössz csapata bizonyult (176 pont), míg másodikként a Sas Leszállt csapata (167 pont) érkezett be. A tegnapi győztes, az Utolsókból Lesznek az Elsők csapata ezúttal is jól játszott, ami ma a harmadik helyre röpítette őket.







173 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page