top of page

A veretlen bajnokok

avagy Movik először, Meznerics harmadszor Match Play Bajnok 2023-ban!


Férfiaknál címvédéssel, míg hölgyeknél új bajnok avatásával végződött az egész golfszezont átfogó, majd Zircen a negyeddöntőkkel és döntőkkel záruló Hotel Azúr Prémium 5. Magyar MidAm Match Play Golfbajnokság 2023. szeptember 30-án.


Férfiaknál a selejtezők egy csoportmérkőzés keretében kerültek lebonyolításra (havonta 1 forduló), amelyből 100%-os teljesítménnyel, azaz 3 győzelemmel került ki Meznerics Gergely, akinek után egy másik csoport második helyezettjével, Gürtler Miklóssal kellett megküzdenie azért, hogy bejuthasson a zirci Forest Hills Golf & Country Club 9/18 szakaszos pályáján megrendezésre kerülő negyeddöntőkbe. Itt először Véh Balázs ellen diadalmaskodott 2&1 arányban, ezzel kivívva a döntőbe jutást, ahol Zilahy Csaba várta őt, akinek hasonló menetelésre volt szüksége ahhoz, hogy ideáig eljusson. A döntő mérkőzés kiegyensúlyozott, és így éles küzdelmet hozott, ami csak a 18. szakaszon dőlt el, amelynek elütőjére 1 szakasz előnnyel állhatott fel Meznerics. A két kezdő drive után Meznerics lay-upolt a büntetőterület elé, ezzel kikényszerítve Zilahyból a green-támadást, ami nem sikerült neki. Labdája a büntetőterületen landolt, no play zónában, így kötelezően kellett volna igénybe vennie az ejtést, ami már nem történt meg, mert megadta a szakaszt, és így a meccset. Ezzel Meznerics Gergőt 2019 és 2022 után az idei évben is, immáron harmadik alkalommal ünnepelhetjük MidAm Match Play Bajnokként. A második helyezett Zilahy Csaba mellett Véh Balázs állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Meznerics Gergely (Match Play Bajnok, 2019, 2022, 2023)

Meznerics Gergely (Match Play Bajnok, 2019, 2022, 2023)


A második táblára a csoportmérkőzések utáni 3. és 4. helyezettek kerültek fel, ahol Gellér Róbert végzett az élen, míg Üveges Zoltán szerezte meg a második helyet.


Hölgyeknél is 100%-os teljesítményt láthattunk a bajnoknőtől, Movik Gabriellától. Itt hagyományosan körmérkőzés keretében dőlt el a bajnoki cím sorsa. Az első fordulóban Fiserné Dr. Koplányi Eszter ellen sikerült megszerezni a győzelmet jelentő 1 pontot. Két szakasszal a meccs vége előtt 3 szakasszal vezetett, így a 16-os greenen meg is történt a kézfogás. Második mérkőzését Dr. Lex Annamária ellen vívta, ahol már szorosabb volt a küzdelem, itt a 17-es szakasz után dőlt el az 1 pont sorsa. Ezen a meccsen Movik 2&1 arányban diadalmaskodott. Majd jött az utolsó, mindent eldöntő ki-ki meccs, ahol azzal a Sajner Zsuzsával találkozott, aki hasonlóan két győzelmet tudhatott magáénak (Lex ellen 9&7, Fiserné ellen 1 UP). Amennyiben az élen holtverseny alakul ki, akkor az egymás elleni eredmény alapján dönt a Versenybizottság a bajnoki cím sorsáról, és ha az döntetlen, akkor a többi mérkőzésen szerzett nagyobb arányú szakaszgyőzelem a mérvadó. Ezek alapján Moviknak még a döntetlen sem lett volna elegendő, míg Sajner már azzal is match play bajnok lehetett volna. Ezzel a tudattal álltak fel a hölgyek a délutáni, egyben a sorozat utolsó fordulójára, amely olyannyira kiélezett mérkőzést hozott, hogy csak a 18. szakasz greenjén dőlt el (1 UP) a meccs sorsa Movik Gabriella részére, ezzel a 2021 évi Magyar MidAm Bajnoki címe mellé megszerezte első Match Play Bajnoki címét is. További sorrend: 2. Sajner Zsuzsanna, 3. Dr. Lex Annamária, 4. Fiserné Dr. Koplányi Eszter.

A délutáni forduló (döntő) előtti csapatfotó (Kállay Tamás)


Az idei évben első alkalommal került meghirdetésre nettó kiértékelésű match play is. Az előselejtezőnek minősülő csoportmérkőzések után a nyolcaddöntőknél 3 táblára oszlott a nettó mezőny. Az összesen 8 csoport első helyezettjeinek a csatájában Tőtös Zsolt lett a bajnok, Dr. Erdei Éva a második helyezett és Csíki Árpád a harmadik. A második helyezettek küzdelmeiben Szépfy Márton – Hoang Thu Dung – Kátai Balázs lett a sorrend, míg a csoportharmadikok között Csepregi Csegő – Albert Zoltán – Szulyovszky Gábor sorrend alakult ki.


Gratulálunk a Bajnokoknak, a helyezetteknek és minden résztvevőnek az eredményéhez!

A délelőtti forduló (elődöntő) előtti csapatfotó (Kállay Tamás)


Ha részt vettél a Match Play Bajnokság döntőjében, kérjük, hogy ezt az elégedettséget felmérő kérdőívet töltsd ki, mindössze 1.5 percet vesz igénybe. Köszönjük!



Hasznos linkek:

Fotóalbum


148 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page