top of page

Brillírozó midam hölgyek, fordulatos férfi meccsek

Frissítve: máj. 7.


Hatalmas nagyot ment a második napon is a női válogatott. A szombati 2:1 arányú győzelem után a vasárnapot 100%-os teljesítménnyel húzta be a hattagú női nemzeti midam csapat.

Először a Dr. Lex Annamária – Batta Krisztina duó fejezte be a játékot a 12-es greenen, 7&6 arányban legyőzve a Kanásová – Macková párost. Őket követte a Movik Gabriella – Krénusz Andrea alkotta csapat, akik újabb pontot szereztek 4&3-as eredményükkel a válogatottnak. Ekkor már biztos volt, hogy a magyarok győzelmet arattak a szlovákok felett, hiszen a kétnapi összetett állás ekkor 4:1-et mutatott, de hogy teljes legyen az öröm a Dr. Erdei Éva – Nagy Réka páros is egy 3&2 győzelemmel örvendeztette meg a 18-as szakaszon várakozó szurkolókat és a magyar midam közösséget.


Gratulálunk a Dr. Lex Annamária vezette női midam válogatottnak a sikeréhez!


Az alábbiakban Véh Balázs férfi csapatkapitány beszámolóját olvashatjátok:


Az első nap titkon remélt szoros eredménye okozott némi fejtörést a csapatnak a vasárnapi sorrend kialakítása tekintetében, de végül különösebb variálás nélkül álltak az elütőre fiaink, Dr. Gál Zsombor sporttárs és az Ötcsillagos Fogászati Praxis nagyvonalú támogatásának köszönhetően stílszerűen vörös-fekete színekben.


Szeberényi Máté adta az alaphangot, a negyedik páros után már átmenetileg ledolgoztuk a hátrányt. Egy-két kivételtől eltekintve bepirosodott az élő eredményjelző, Vajta, Meznerics, Krämer, Rádonyi, Szalay, Hatvári és Gürtler is előnybe került.

A lehetőség felvillanyozta a hazaiakat, akik mit sem törődve az ellenfél gyakran húsz évet is meghaladó korelőnyére és átlag több mint 4-gyel alacsonyabb hendikepjére, stabilan állták a sarat a makulátlanul előkészített máriavölgyi katlanban.


Az első befutó Meznerics Gergő volt 5&4 arányú győzelemmel, az öröm sajnos nem tartott sokáig, Zilahy Csaba 13 szakasz után gratulált Hudáknak, a szlovákok egyik legjobbjának. Hamarosan négyre nőtt északi szomszédaink előnye, miután Máté és dr. Bohács Zsolt is elvérzett.


Bár ekkorra a szlovákok neve mellett már 9 pontot is feljegyeztünk a győzelemhez szükséges 10 és félből, a remény még bőséggel élt, hiszen a pályán lévő hat meccsen alig egy órával a vége előtt még mindenhol a mi előnyünket olvashattuk.


Örömünket és az izgalmat is nagyban fokozta, hogy a sor végén parádézó Hatvári Árpád 5&4-re kiütötte a 0,3 HCP-vel rendelkező favoritot, Florian Tomkót, majd alig néhány perc múlva a szlovák kapitány Martin Sebesta is kezet nyújtott Gürtler Miklósnak 15 szakaszt követően.


Sajnos a végére elpártolt tőlünk a szerencse. Első megrázkodtatásként a végig vezető Vajta Balázzsal  az utolsó szakaszon egalizált a pluszos hendikepes Krajcovic. Röviddel ezután a 18-as greenre döntetlen állásban érkező Krämer András és Dusan Jezik fordulatos meccsén ez utóbbinak jött ki jobban a gurítás, megszerezve a szlovákoknak a győztes tíz és feledik pontot.


Így az utolsó két páros már a különbséget kozmetikázhatta csak, ám ezen a napon ez is a szlovákoknak sikerült jobban. A korábban az amerikai egyetemi golfban is jeleskedő Varga egyenlített Rádonyi Kristóf ellen a szigeten, ugyanígy járt Szalay Attila is Rendekkel szemben. Az utolsó szakaszon aztán már nem történt újabb fordulat, mindkét meccs döntetlennel zárult.


Ezzel végeredményben – a tavalyi különbséghez képest hatalmasat előre lépve – 11,5 : 8,5 arányban veszítettünk Szlovákia ellen egy nagyszerű hangulatú összecsapáson, melynek remek házigazdája volt a Pannónia Golf Club.



228 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page