top of page

Csak a play-off döntött...!


Már a féláras pénteki gyakorlónap is megmozgatta a 25 év feletti korosztály fantáziáját, folyamatosan érkeztek - a tatai értelmezési tartományban mindenképpen kiválóan előkészített - pályára a midamatőrök tesztelni a viszonyokat.


Szerepet játszhatott ebben az is, hogy a két hét múlva megrendezésre kerülő Szlovákia elleni válogatott összecsapásra ez volt az utolsó lehetőség a csapatba kerüléshez.


Minden bizonnyal a kiváló időjárás is hozzájárult a végül 112 fős mezőnyhöz, így a legjobbak 8 órakor vághattak neki a LUA Resort MidAm Golf Liga második állomásának. Nemcsak a létszám, hanem a végső eredmény is idei rekordot hozott, a hencsei első forduló eredményeivel Tatán már a dobogót sem lehetett elérni.


A férfiak mezőnyében régi fényében tündökölve +2-vel nyert Meznerics Gergely, az ezüsthöz Dr. Bohács Zsoltnak 75 ütés és a jobb utolsó hat szakaszonelért eredménykellett Magyar Krisztián ellenében.


A hölgyeknél még ennél is nagyobb izgalmak kerekedtek. Sajner Zsuzsa és Bihari Gyöngyvér azonos eredménnyel, +17-tel végeztek az élen, így a győzelemről rájátszás döntött. A kezdőütést még mindketten jó pozícióba küldték a fairway közepére, a green támadását azonban mindketten elvétették. Zsuzsa került nagyobb bajba, a fák közül csak két ütést követően jutott a greenre, Gyöngyvér ezzel szemben hozta az up-and-down forgatókönyvet és egy szép mentett parral elhozta a serleget. A FB élő közvetítést itt tekinthetitek meg. A harmadik helyen is – mindössze egy ütéssel lemaradva a legjobbaktól - együttállás alakult ki Movik Gabriella és Hoang Thu Dung „Zung” között, a jobb hátsó kilenc döntött ez utóbbi javára.


A szebbik nem nettó kategóriájában Bérczi, Movik, Kispál lett a sorrend rendre 65, 68, 69 nettó ütéssel.




A férfi mezőny első felének nettó küzdelmeiben szenior korú pódiumot láthatott a nagyérdemű Tőtös Zsolt (66) győzelmével, mögötte az idén szárnyaló Hatvári Árpád (67) és a férfi nearest versenyt nyerő Do Tu Van (67).




A magasabb hendikepesek között (Férfi B kategória) több bravúros kanyart is tartogatott az Old Lake pázsitja, Kovács László Zsolt (63) használta ki legjobban a hazai pálya előnyeit, őt követte Szépfy Márton (65) és Szűcs László (65).


Bérczy Krisztina (65) nemcsak a saját kategóriájában diadalmaskodott, hanem az Csepregi Csegő támogatásával létrehozott 50/55+ extra kategória díját is elhozta. Tőtös Zsolt (66) az ezüsttel, Banó Tamás (66) a bronzzal vigasztalódhatott.


A leghosszabb kezdőütést Fiserné Koplányi Eszter (192m) és Gürtler Miklós (242m) követték el, míg a hölgyek között Kovácsi Andrea Zsuzsannának sikerült legközelebb ütni a labdát a zászlóhoz a 8-as szakaszon a nearest különdíjért. A MONYO longest drive és a ChocoMe nearest to the pin tippversenyen pedig Lex Annamária volt a legközelebb a férfi távolság eltalálásához, míg a női longestet maga az elkövető tippelte meg legjobban, azaz Fiserné Koplányi Eszter.


A LUA Resort csapatversenyében ezúttal a The BEster Team kaszálta legnagyobbat, de a Nekünk Nyolc és az Utolsókból lesznek az elsők csapatai sem távoztak üres kézzel...




... ahogy sokan mások sem, köszönhetően a rendezvény kiváló szponzorainak, akik az alábbi díjakat ajánlották fel a versenyre:


Hugo Boss gravírozott férfi karóra (Balog Ékszer, Balogh Zoltán és Mónika),

Masszázsutalványok (Elli Szépségszalon, Bögözi Ella),

díszdobozos Harmónia Víz (Tálas Szabolcs és Pap Boglárka),

Ízműves szalámi (Ízműves Kft. Magyar Krisztián),

Két Szerecsen Bisztró éttermi meghívás (Dr. Erdei Éva és Meznerics Gergő),

MONYO karton sörök (Mester Miklós),

St. Andrea Étterem vacsorameghívás (Holló Klára),

15 palack díszdobozos 2019-es Merengő (St. Andrea Szőlőbirtok, Holló Klára),

St. Andrea SkyBar meghívó (Holló Klára),

Cava pezsgők Sunrise Golf Paradise és Fairway Apartments, Mijas (Rozman Péter),

DeLaVie vitaminos üdítők (Swiss Laboratory, Hell Energy, Galátai György),

Custom Fit (Highland Pro Shop, Szeberényi Máté),

The Box Donuts és ChocoMe ajándékcsomag (Jónás Balázs),

greenfee utalványok (Partnerklubjaink: Balaton Golf, Forest Hills G&CC, Greenfield Golf, Hencse National Golf & CC, Old Lake Golf Club, Zala Springs Golf Resort)


továbbá

tour truck-unk és így logisztikai megoldásaink támogatója (Emily Frey, Pethő Andrea)

marketingkommunikációnk felelőse (IngatlanCoach, Movik Gabriella),

a Nyílt Bajnokságunk főszponzora (MET Hungary, Szépfy Márton),

a MidAm Patrónus Program 12 fős csapata

napszemüvegeink szállítója: SUN and EYE (Nagy Tamás és Rita Gretsaichuk)


A következő, harmadik fordulóra Szlovákiában kerül sor június 11-én. A helyszín Sedín, ahol a MidAm Golf Liga versenynapját megelőzően a korosztályos válogatottak megmérkőznek északi szomszédaink legjobbjaival.


Az idéntől objektív kiválasztási kritériumok szerint kivívható dicsőséget, azaz a válogatott szereplést az alábbi játékosok vállalták a kvalifikált élmezőnyből:

Meznerics Gergely, Krämer András, Hatvári Árpád, Szalay Attila, Gürtler Miklós, Sánta Zoltán (tartalék Véh Balázs, míg a kapitányi választás három helyére Vajta Balázs és Briglovics Gábor biztos meghívottak, a kilencedik pozícióról május 31-ig döntenek a kapitányok.


A hölgyek között Sajner Zsuzsa, Movik Gabriella és Huong Luu Thi Thu „Hajni” vívták ki a jogot a nemzeti mez viselésére, míg a kapitányi választással Dr. Fiserné Koplányi Eszterrel és Dr. Lex Annamáriával egészül ki a csapat.


Találkozunk Sedínben, június második hétvégéjén!






84 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page