top of page

Drámai végjáték, Gal Jos a Nyílt Bajnok



A történelem megismételte önmagát a 8. Magyar MidAm Nyílt Golfbajnokságon, csak ezúttal más szereplőkkel.


A leading flight drámai végjátékot produkált. Gal Jos (Zsombor) és Magyar Krisztián háromnapi összetett eredménye megegyezett a 18-as, utolsó szakasz elütőjére felállva. Biztonságos fairway találat és stabil második ütés után Magyar Krisztián volt távolabb a lyuktól azonban harmadik, kicsit hosszúra hagyott ütése mégis neki landolt a greenen, míg Zsombor labdája legurult a foregreenre, pin magasságban. Innen a nyolc méteres puttját mintha zsinóron húzták volna, úgy gurult a lyukba birdie-re, míg Krisztián gurítása rövidre maradt, és ezzel Gal Jos (Zsombor) szerezte meg a 8. Nemzetközi Bajnoki címet. Azonban ezzel még nem volt vége az izgalmaknak, hiszen Krisztián par puttját stabil kézzel értékesítve play-off-ot harcolt ki Szalay Attila ellen a Magyar Bajnoki címért.


Kis várakozást követően a két játékos csakúgy, mint tavaly a 4-es szakasz elütőjére állt fel a play-offhoz. Két stabil fairway találat után Krisztián kissé leakadt ütése rövidre maradt, azonban így is mentett up-and-down-nal par-ra. Szalay Attila magabiztos két puttos par-ja pedig újabb szakaszra invitálta az összegyűlt 40-50 nézőt. Az ötös elütőn, a vizes par-3-ason Krisztián labdája a pin mögött éppen csak legurult a foregreenre, míg Attila labdája ugyancsak hosszúra maradva a rough tövében csücsült meg. Ennek lett az eredménye az, hogy Attila chip-je rövidre maradt, így egy közel 3 méteres puttja maradt hátra, amit kihagyott. Krisztián frindzsről történő gurítása azonban kétséget sem hagyott afelől senkiben, hogy a par könnyűszerrel hozható, ami meg is történt, így a 8. Magyar MidAm Bajnok Magyar Krisztián lett. A play-off ról készített élő bejelentkezést itt lehet megtekinteni.


A dobogón a nemzetközi kategóriában végül Gal Zsombor, Szalay Attila, Magyar Krisztián lett a sorrend, Attila erősebb 36 szakasza következtében, azonban a Magyar Bajnoki címért folytatott play-off küzdelemben Krisztián harcolta ki az elsőséget így ott a sorrend: Magyar Krisztián, Szalay Attila és Meznerics Gergely lett, aki mindössze 2 ütéssel maradt le a rájátszásról. Ugyanez elmondható Zilahy Csabáról is, aki együttállásban Gergővel végzett a 3. helyen, azonban utolsó napi magasabb eredménye miatt a kiírás szerint lecsúszott a dobogó harmadik fokáról.


Említésre méltó teljesítményt nyújtott Szeberényi Máté, aki 13 ütéssel utasította maga mögé a teljes élmezőnyt, azonban fiatal kora miatt még csak szabadkártyával indulhatott a Bajnokságban, így eredménye nem számított bele a kiértékelésbe. Izgatottan várjuk, hogy jövőre, amikor már életkora szerint is kvalifikálhatja magát a versenybe, hogyan fog megküzdeni, az akkor már remélhetőleg nagy számosságban visszatérő külföldi mezőnnyel.


Csodásan, ámbár kevésbé izgalmasan alakult a női bajnoki cím sorsa, ahol Kocsis Réka rajt-cél győzelmet aratva 24 ütéssel utasította maga mögé a mezőnyt. Sándor Virág állhatott a dobogó második fokára, aki a második játéknapon már 6 ütés előnyre tett szert az Őt követő Hoang Thu Dung ellenében. A harmadik játéknapon azonban egyiküknek sem jött ki a képes, de Virág még így is tovább tudta növelni 2 ütéssel a közöttük lévő különbséget. Ugyanakkor Dung gyengébb játéka nem maradt büntetlen, mert nevető harmadikként Nagy Réka jött fel 3. helyre, aki 9 ütéssel játszott jobbat vetélytársánál. Tekintettel arra, hogy a női mezőny minden külföldi játékosa visszalépett még a Bajnokság első napja előtt az egészségügyi helyzet miatt foganatosított határzár miatt, ezért a Nyílt Bajnokság női sorrendje megegyezik a Magyar Bajnokság sorrendjével.


Gratulálunk minden résztvevőnek, dobogósnak és a Bajnokoknak!


A MidAm Golf Tour 2020 ötödik állomása ezzel lezárásra került, azonban már lehet jelentkezni a hatodik és egyben utolsó fordulóra, ami Kisorosziban kerül megrendezésre 2020. szeptember 20-án, vasárnap.


És tekintettel arra, hogy a MidAm vezetőség már megállapodott a Zala Springs Golf Resorttal a folytatásban, ezért bizton mondhatjuk: Jövőre, veletek ugyanitt!

152 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page