top of page

Félidőnél a MidAm Golf TourIdeális időjárási körülmények között startolt el a MidAm Golf Tour harmadik állomása Tatán, az Old Lake Golf Club 18 szakaszos pályáján.


A házigazdák szépen kinyírt erdőaljjal, ápolt fairway-ekkel és greenekkel várták a MidAm versenyzőit, akik ebben a fordulóban is országos ranglistapontokért küzdöttek.


A forduló sajátosságát egy különleges esemény biztosította, a par-3-as pályaszakaszokon megrendezett SpeedGolf Challenge verseny, amit a szervezők a 18 lyukas versenyt követően bonyolítottak le. A részvétel opcionális volt, viszont az esemény egyedisége miatt nagyon sokan jelentkeztek rá. A versenyen az a flight alkotta csapat nyert, aki a legrövidebb időn belül a legkevesebb ütésből teljesítette a golf szabályait betartva a 3 szakaszt. Összesen 2 perc 56 másodperc alatt és 11 ütéssel a Szalay Attila fémjelezte csapat teljesítette leggyorsabban és legkevesebb ütésből a par-3-as szakaszokat.A 18 szakaszos versenyen már sokkal inkább a higgadtság számított. Az utóbbi időkben jó formát felmutató Krämer András (lásd Magyar Kupa 69) ezúttal sem panaszkodhatott. A rövid játéka ismét „aranyat ért”. Tíz szakasz után már -4-ben állt, pedig játéka nem is volt agresszív. Erre egy jellemző példa volt az 5-ös szakasz, ahol habár támadhatta volna kettőből a greent, de mégsem tette, ennek ellenére birdie-re hozta a lyukat.A 11. szakasztól azonban nehézre fordult a helyzete és végül +4-re hozta le a 18 szakaszt. Az izgalmak csak fokozódtak a második flightban érkező Magyar Krisztiánnal, aki a 16. szakaszig 14 parral és 1 bogey-val +1-ben állva Krämert mögött ment 1 ütéssel. A 16 és 17-es szakaszokon becsúszott 1-1 bogey és ezzel egálban állt a két játékos. A mindent eldöntő 18-as keskeny par-4esre maradt a döntés, ahol Krisztián duplabogey-ja kevésnek bizonyult a play-off kiharcolásához, pedig a green körül összegyűlt közönség már nagyon várta a már szinte hagyományos play-off küzdelmet.Harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki Szalay – Csepregi – Koller triumvirátusban, akik közül Szalay Attila jobb hátsó 9 szakaszos eredményével került a dobogó harmadik fokára.


A hölgyek között élete legjobb játékával Movik Gabriella hozta el az első helyezést. 83 ütése még a nettó kategóriában is az aranyat jelentette volna számára, azonban a kettős díjazás elkerülése végett Gabi csak a bruttó 1. helyezettnek járó díjat kapta meg.A második és harmadik helyen Nagy Réka és a stabilan játszó Hoang Thu Dung végeztek egyaránt 89-89 ütéssel.


A férfi nettó kategóriában is elkapták a fonalat a játékosok. Nettó 67 ütéssel lehetett csak bekerülni a legjobb hatba, akiket a szervező MidAm SE rendhagyó módon külön díjaz. Külön kiemelendő Horváth György teljesítménye, aki 8 ütéssel jobbat játszva hendikepjénél szerezte meg az 1. helyet.Hölgyek nettó kategóriájában Mező Ágnes állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára nettó 67 ütéssel. Második helyen ugyancsak hendikep javítással Kispál Helén végzett, míg harmadikként Luu Thi Thu Huong Hajni érkezett be.


A díjazottak ezúttal is értékes és szép ajándékokat vehettek át a szponzoroktól: Két Szerecsen Bisztró, Pannónia Golf & Country Club, Zala Springs Golf Resort, Hencse National Golf & Country Club, Greenfield Golf Hotel, Balaton Golf Club, Old Lake Golf Club, Magyar Golf Club, AGAVE Könyvkiadó, Choco Me, IngatlanCoach, Fashion Trend Golfszimulátor Klubhelység, Golf in Hungary Apartman (Bükfürdő).A MidAm sorozat a VIII. Magyar Mid-Am Nyílt Golfbajnoksággal folytatódik 2020. szeptember 4-6. között Zalacsányban, melyre már megnyílt a nevezési lehetőség.


90 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page