top of page

Felpörögtek az események a MidAm válogatottban


Véh Balázs, Nemzeti MidAm Váltogatott Csapatkapitánya jelenti


A hétvégi Nyílt Bajnokság a SUN and EYE által támogatott nemzeti válogatott keret számára sem volt érdektelen, sőt, legjobbjaink három fronton is megmérettettek. Ez a verseny volt az idei utolsó lehetőség bekerülni a legjobb ötbe, akik automatikusan utazhatnak az év legfontosabb válogatott eseményére, az októberi International Team Championship elnevezésű, jelen állás szerint 8 nemzet részvételével megrendezésre kerülő korosztályos csapatversenyre.


Izgalmasan alakult a befejezés,

végül az elmúlt 365 nap MidAm Liga versenyein elért legjobb 4 eredmény átlaga alapján Szeberényi Máté, Krämer András, Meznerics Gergely, Magyar Krisztián és Zilahy Csaba lettek a befutók.

A Nemzetek Ligájában a férfi MidAm Válogatott hat alakulattal nevezett. A papíron legerősebb Szeberényi, Zilahy, Krämer, Meznerics négyes 686 ütéssel rajt-cél győzelmet aratott, de nagy büszkeségünkre a második csapatunk is felállhatott a dobogóra. A Dr. Horváth, Koller, Magyar és Müller csapat 702 ütéssel együtt-állásban végzett a szlovákok legjobbjaival, de az utolsó napi jobb eredménnyel nyakukba került az ezüst. A harmadik legjobb magyar eredményt a hatodiknak rangsorolt négyesünk hozta 724 ütéssel, ami összességében a csehek mögötti ötödik helyre volt elég a Dr. Csepregi, Horvath Joe, Briglovics, Véh összetételű gárdának.


A harmadik fronton az 55+-os MidAmok kihívásának tett eleget az 55 évnél fiatalabbakból álló MidAm válogatott. A két szelekció 10-10 játékost nevezett, minden versenynapon a 8-8 legjobb eredmény számított. Az első nap után 5 ütés előnybe kerültek az ifjabbak, amit szombaton megtoldottak még 23-mal, majd a vasárnapi zárást követően a végeredmény 56 ütés különbséget mutatott. A két csapat utoljára két éve mérkőzött meg egymással, akkor a Pannónián a "tapasztaltabb" korosztály nyert, Zalacsányból viszont a vándorkupát és a győzteseknek járó, a Fleischer Restrobarba szóló utalványokat ezúttal a fiatalabb midamatőrök vihették haza.


A csapat ezzel ráfordult a célegyenesre, egy hónap múlva a két kapitányi választottal kiegészülve hétfős válogatottunk Sedinben méri össze erejét Szlovákia, Csehország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Luxemburg és Dánia legjobbjaival. Az élet a téli szezonban sem áll meg, a válogatott keret a MidAm Egyesület Patrónusaival kiegészülve külföldi edzőtáborban kezdi majd meg a felkészülést a jövő évi Európa Bajnokságra.


145 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page