top of page

Játékostájékoztató - Bükfürdő


Rendhagyó formával jelentkezik a LUA Resort MidAm Golf Liga negyedik fordulója a SUN and EYE támogatásában! Ennek okán pár igen hasznosnak bizonyuló információt gyűjtöttünk össze Számotokra. Jó böngészést kívánunk!


- játékforma (single és best ball match play csapatversenyben). A csapatkapitányok döntik el, hogy tagjaik melyik játékformát fogják játszani,

- a nem-Liga tagok számára szabadjáték 2x9 + 1x18 szakaszon, versenyen kívül, shot gun starttal (jelenmtkezési határidő 2023. július 7. 12:00 revesz.tamas@midamgolf.hu,

- az egyes mérkőzések során megengedett a döntetlen,

- a csapatok között viszont döntésre kell vinni az eredményt,

- kérjük, hogy lehetőség szerint előzetesen utaljátok el a nevezési díjat (49.900 forint), mert a shot gun start miatt várhatóan sokan egyszerre érkeztek majd a recepcióra és ezáltal megnövekedhet a várakozási idő (Magyar Mid-Amatőr Golf SE, OTP Bank 11702067 - 20003043)

- rajt: szombaton 10:00 órakor (9 szakaszon), majd 13:00 órakor (9 szakaszon), és vasárnap 9:00 (18 szakaszon) shot gun indítással,

- verseny előtt találkozó a putting greenen (indulócsomag, score kártya, helyi szabályok átadása, elütők kiosztása)

- korlátlan range használat a verseny ideje alatt

- 50% greenfee kedvezmény a gyakorlónapon (július 7., péntek)

- szombaton 16:30-tól nyilvános elnökségi ülés a Greenfield Hotel Flamingó termében

- szombaton 18:00 órától vacsora a Greenfield Hotel GolfSide különtermében

- eredményhirdetés a 18-as greenen vasárnap kb. 13:30-kor

- az eredményeket rendhagyó módon a honlapunkon tudjátok nyomon követni a LUA Resort MGL 2023 menü, SUN and EYE MidAm Golf Liga #4 almenüjében.

- dupla vásárlásiutalvány díjak

- dupla MidAm Liga csapatpontok

- szállásfoglalás a Greenfield Hotel & Golf ****-ban 10% kedvezménnyel: jelszó MIDAM

Vonatkozó match play szabályok a teljesség igénye nélkül:


• Mérkőzés megadása bármikor lehetséges, a játék megkezdése előtt is - 3.2b(1)

• Általános büntetés match play-ben szakaszvesztés, és nem 2 büntető ütés, mint stroke-play-ben! Lásd például: játék idegen helyről (14.7a), idegen labda megjátszása 6.3c(1), stb.

• Van amikor a stroke- és a match play szabályai eltérnek. Pl.: elütés elütőhelyen kívülről - 6.1b(1), nem jár érte büntetés, de az ellenfél visszahívhatja az ütést.

• Gyakorlás a pályán két versenykör között engedélyezett az 5.2a szabály alapján.

• Játék közben viszont tilos gyakorlóütés végzése az 5.5b alapján – kivétel: putt az éppen befejezett szakasz greenjén és chip a megkezdésre váró szakasz elütőjén. DE ezzel nem akadályozható a játék tempója.

• Tilos a kétlabdás játék, ha játékos bizonytalan az alkalmazandó eljárásban – 20.1b(4). Bírói döntést lehet ilyenkor kérni 20.1b(2) alapján, vagy egyezséggel megoldható 20.1b(1) szerint, de a játékosok egy szabály szándékosan helytelen alkalmazásában nem állapodhatnak meg, mert az kizárást von maga után 3.2d(4)

• Ütés sorrendje: partnerek között felcserélhető (23.6), de ellenfelek között nem (6.4a). Soron kívül ütött ütés visszahívható 6.4a(2), de büntetés nem jár érte.

• A játékosok maguk védik meg saját érdeküket, de bírói döntés bármikor kérhető 20.1b(2) szerint.

• Versenybíró: Révész Tamás (06-70-3347-317)


Jó versenyzést kívánunk!


a Versenybizottság



Jelentkezési lap
.pdf
PDF letöltése • 129KB


87 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page