top of page

Krämer András a Match Play Bajnok

Frissítve: 2020. aug. 10.


Az új és a régi bajnok



Augusztus 8-án értek véget az elődöntők és döntők lejátszásával Balatonudvariban a II. Magyar Mid-Am Match Play Bajnokság küzdelmei.


A pandémia okozta vészhelyzet jelentős változtatásra kényszerítette a szervezőket, így a 3 nap helyett 68 napig folytak a küzdelmek a bajnoki cím sorsáért, amit a hölgyek között az idei évben Hoang Thu Dung (2019-ben Wieser-Takács Zsuzsa), míg az urak között Krämert András hósított el.


Hosszú volt a bajnoki cím felé vezető út, hiszen egy előkvalifikációs selejtezővel vette kezdetét június elején a bajnokság, ahol eldőlt, hogy ki kerül a legjobb 32 közé. Itt kiemeltként Krämer Andrásnak még nem kellett indulnia. Először a csoportmérkőzések során állt elütőre, ahol a sorsolás következtében Magyar Tiborral, Törőcsik Attilával és Kecskés Kornéliával játszott. Sorrendben 3/2, 8/7 és 7/6 eredményekkel végzett csoportelsőként, így magabiztosan kerülve az 1-es csoporttáblába (ahol az 1-8 helyekért játszottak a versenyzők). Először Kokol Ferencet kellett legyőznie a továbbjutásért, ami 4/2-re sikerült is, majd Rádonyi Kristóf következett, aki ugyancsak magabiztosan menetelt az elődöntőig (Meznerics Gergőt tudta legyőzni 6/5-re). Kettőjük párbaja kiélezett versenyt hozott, azonban két szakasszal a vége előtt végül befejezték a játékot (3/2), így Krämer András eljutott a döntőig, ahol Magyar Krisztián várta őt. Krisztián a negyeddöntő során Hatvári Árpád ellen vívott késhegyre menő csatát. Kilenc szakasz után 1-gyel ment Krisztián, majd a 13-asra érve Hatvári fordított, de végül a 18-as elütőre AS álltak fel. Itt Hatvárinak egy erdőben landoló, játszhatatlannak minősített labdája döntötte el a meccs sorsát.


Magyar Krisztián a 2. helyezett



A döntő mérkőzésre délután 2-kor került sor, ahol Krämert magabiztosan hozta szakaszról szakaszra a meccset. A 14-es elütőre felállva 4 szakasszal vezetett. Mindketten kettőből voltak greenen vagy green körül és közelítő ütésük kb. azonos távolságra (1,5m) nyugodott meg a lyuktól. Rövid tanakodás után a játékosok megadták egymásnak a puttokat, így dormi lett az állás. A 15-ös szakaszra érkezve Magyar Krisztiánnak már minden ezt követő szakaszt nyernie kellett volna a döntetlenhez. Mindkét játékos a greentől balra ütötte labdáját, a dombok közé, ahonnan igazán nehéznek bizonyult a floppolás, mert a green a bánya felé lejtett. Krämert labdája majdnem hosszú is lett, azonban végül még a no play zóna előtt megállt labdája, viszont beállását már akadályozta, így bírói döntés alapján free drop járt neki. Krisztián labdája még megállt a greenen, azonban innen mindkét játékos 2-2 ütéssel teljesített a szakaszt, így végül a döntetlen már a bajnoki cím sorsát is jelentette egyben Krämer számára.


Külön említést érdemel a bronz mérkőzés Rádonyi Kristóf és Hatvári Árpád között, hiszen nem mindennapi, 8 szakaszos rájátszás tudta csak eldönteni a 3. hely sorsát. Habár a nap során több alkalommal is nagyobb arányban vezetett Rádonyi Kristóf, a 18. szakaszra mégis fel tudott zárkózni Hatvári Árpád, így mivel döntetlennel nem érhet véget egy mérkőzés, a játékosok az előírt kör szakaszainak sorrendben történő megjátszásával folytatták a küzdelmeket. Végül az előzetes számítások szerint 6 órakor véget érő Bajnokság csak a 7:30-as naplementében tudott zárulni Hatvári Árpád győzelmével úgy, hogy Rádonyi a 3-as szakaszon megadott egy puttot Hatvárinak, aki külső zavaró körülményre hivatkozva hibázott. Igazi fairplay, melyhez szívből gratulálunk!


Hoang Thu Dung MidAm Match Play Bajnoknő


Hoang Thu Dung menetelése sem tekinthető hétköznapinak. Neki már a 32 közé jutásért is meg kellett vívni a csatáját Lex Annamária ellen (4&3), majd a csoportmérkőzésekben a 4. táblára kvalifikálta magát Kecskés Kornélia, Movik Gabriella, Sándor Virág, Wieser-Takács Zsuzsa hölgyek társaságában. Végül Dung a döntőben Sándor Virág ellen játszott, ahol a 15-ös szakaszra már 4UP-pal kerültek fel. Dung pin high ütése egyértelműsítette, hogy nem hagy teret ellenfele hibázásainak, és ezt szakaszt is sikeresen hozva 5/3 eredménnyel állhatott a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. Sándor Virág lett a második legjobb női játékos, míg harmadik helyen Movik Gabriella végzett.


Movik Gabriella 3. helyezett női kategóriában


További tábla:

2. tábla: 1. Vuong Hoang Huyen, 2. Reska János

3. tábla: 1. Véh Balázs, 2. Törőcsik Attila, 3. B. Kiss Gergely

4. tábla: 1. Hoang Thu Dung, 2. Sándor Virág, 3. Rothweil Gábor



Balról jobbra: Reska János, Hatvári Árpád, Vuong Hoang Huyen


A Bajnokságon készítet képek és videófelvételek hamarosan érkeznek, mint ahogyan a MidAm Golf Tour pontállása és az Országos Ranglistaállás is frissítésre kerül hétfőn.


UPDATE: frissültek a MidAm Golf Tour 2020 és az Országos Ranglista ponttáblázatai és a képgaléria



148 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page