top of page

MidAmok felkészültek a 9. Országos Bajnokságra


fotó: Magyar Golf Szövetség (hungolf.hu)


Alig egy órája ért véget a 61. Magyar Amatőr Golfbajnokság, melynek a célegyenesében végül Kötél Bence beelőzte ifj. Sárközi Richárdot és így megszerezte a 2021 évi Magyar Bajnoki címet, míg hölgyeknél Vadkerti Adél második napi játéka után szinte nem is volt kérdés, hogy ismét hozzá vándorol a Bajnoknői cím! Gratulálunk a fiataloknak és várunk Titeket a 30 pluszos korosztályba! :)


Azonban egy maroknyi MidAm csapat is képviseltette magát az Országos Bajnokságon, de sajnos csak egy "markonyi", mivel a MidAm Match Play és a MidAm Országos Bajnokság közé beszorított MGSZ OB nem volt a legszerencsésebb időpont választás. Hiányzott a mezőnyből Krämer Andás újdonsült Match Play Bajnok, a tavalyi MidAm Bajnok Magyar Krisztián, de megemlíthetnénk Meznerics Gergőt, Koller Gyurit, Ralph Müllert (akár szabadkártyával), Rádonyi Kristófot is.


Azonban, akik ott voltak, tisztességesen helyt álltak. Sőt! Zilahy Csaba 78, 78, 74-es három napjával a fiatalok nagy részét be is előzte és ezzel az összetett férfi mezőnyben az előkelő 8. helyen végzett.


Figyelemreméltó volt Sátori Ferenc elnökségi tagunk játéka is, aki igazán az utolsó napon engedte ki oroszlánkarmait, amit csak úgy elegánsan egy 77-es score-ral felvillantott a jövő héten kezdődő MidAm Országos Bajnokság ellenfeleinek.


Sánta Zoli utolsó két napja is egy remekbe szabott zárásnak bizonyult 79 és 82 ütéssel, aminek köszönhetően a nettó kategóriában a második helyen végzett nettó par alatt 7 ütéssel. De Hadfi Dani sem panaszkodhat az utolsó napi 81-es köre miatt.


Hölgyek között nagyon büszkék vagyunk Sajner Zsuzsára, aki a második és a harmadik napon is hendikep alatt 6-6 ütéssel játszott, amivel meg is szerezte a nettó legjobb női címet.


Elnézve ezeket az eredményeket, valamint figyelembe véve a többi MidAm 1 hetes pihenőjét, komoly küzdelemre lehet számítani a 9. Magyar MidAm Bajnokságon, Bükfürdőn, melyre szerda délig lehet jelentkezni itt.

94 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page