top of page

MirƑl döntöttek a MidAmok? #1


Az idei Ă©vet közgyƱlĂ©ssel indĂ­totta a Magyar Mid-AmatƑr Golf SE, ahol szĂĄmos fontos tĂ©ma kerĂŒlt terĂ­tĂ©kre, Ă­gy többek között bemutatkozott a MidAm Golf Liga 2023, szĂł esett a Magyar Golf SzövetsĂ©ggel valĂł egyĂŒttmƱködĂ©srƑl a ranglistĂĄk Ă©s a Magyar KlubcsapatbajnoksĂĄg rĂ©szvĂ©tel kapcsĂĄn. MegtĂĄrgyaltĂĄk a rĂ©sztvevƑk a MidAm vĂĄlogatottsĂĄg feltĂ©teleit, valamint szĂł esett a nemzetközi versenyekrƑl is. HatĂĄroztak az egyesĂŒlet közhasznĂșsĂĄgĂĄrĂłl Ă©s megerƑsĂ­tettĂ©k az adĂł 1%-ĂĄnak felajĂĄnlĂĄsi lehetƑsĂ©gĂ©t. Szavaztak a klubtagsĂĄgi dĂ­jakrĂłl Ă©s meghallgattĂĄk a tagsĂĄggal igĂ©nybe vehetƑ elƑnyöket Ă©s többek között meghallgattĂĄk Bodor Tibor TanĂĄr Ășr rĂ©szletes prezentĂĄciĂłjĂĄt is a golfszabĂĄlyok 2023 Ă©vi vĂĄltozĂĄsairĂłl.


Tekintettel arra, hogy közel 3 ĂłrĂĄn keresztĂŒl tĂĄrgyaltĂĄk a kĂŒlönbözƑ tĂ©maköröket a MidAmok, egy cikksorozat keretĂ©ben mutatjuk be az EgyesĂŒlet 2023 terveit, programjait Ă©s a közgyƱlĂ©s hatĂĄrozatait.


A legkiemeltebb figyelmet talĂĄn a MidAm Golf Liga 2023 kapta, nem is vĂ©letlenĂŒl. A tavalyi Ă©v Ășj koncepciĂłt hozott a versenysorozat Ă©letĂ©ben. Az egyĂ©nileg nevezƑ jĂĄtĂ©kosok csapatokba is szervezƑdtek, Ă©s izgalmas versengĂ©st folytattak a közel 2 milliĂł forint Ă©rtĂ©kƱ MidAm vĂĄsĂĄrlĂĄsi utalvĂĄnyokĂ©rt, valamint a tovĂĄbbi 5 milliĂł forint Ă©rtĂ©kƱ szponzori ajĂĄndĂ©kokĂ©rt.


KrĂ€mer AndrĂĄst, az EgyesĂŒlet elnökĂ©t kĂ©rdeztĂŒk a 2023 Ă©vi programrĂłl. ÖsszefoglalnĂĄd nekĂŒnk, hogy milyen fƑbb vĂĄltozĂĄsokra szĂĄmĂ­thatnak a LigĂĄban indulĂł jĂĄtĂ©kosok?


„KezdenĂ©m azzal, nem fontossĂĄgi sorrendben, hogy eddig 11,5 milliĂł forint Ă©rtĂ©kƱ tĂĄrgynyeremĂ©nnyel, munkĂĄnkat segĂ­tƑ szolgĂĄltatĂĄsokkal Ă©s pĂ©nzdĂ­jjal tĂĄmogatta meg közel 30 cĂ©g Ă©s magĂĄnszemĂ©ly a MidAm EgyesĂŒlet 2023 Ă©vi terveit. ElfogadottsĂĄgunk Ă©s munkĂĄnk ilyen mĂłdĂș elismerĂ©se mĂ©g soha nem volt ilyen magas. ElnöksĂ©gĂŒnk igyekezett ehhez mĂ©ltĂł programot összeĂĄllĂ­tani 2023-ra.”

Rendben, akkor tĂ©rjĂŒnk rĂĄ elsƑkĂ©nt a MidAm Golf LigĂĄra!


„A bajnoki sorozatunk 2 Ășj ĂĄllomĂĄssal bƑvĂŒl. IdĂ©n ellĂĄtogatunk a szlovĂĄkiai Sedin Golf Resortba, ahol idĂ©n a European Young Masters versenyĂ©t is bonyolĂ­tjĂĄk, illetve visszatĂ©rĂŒnk TatĂĄra, ahol utoljĂĄra 2021-ben jĂĄrtunk.


Az elsƑ kĂ©t versenyĂŒnk (Hencse Ă©s Tata) MGSZ orszĂĄgos ranglistaverseny lesz MidAm kategĂłriĂĄban. A kĂ©t versenybƑl a jobbik eredmĂ©ny kötelezƑen beszĂĄmĂ­tĂĄsra kerĂŒl a MidAm ranglistĂĄba. Emellett a WAGR minƑsĂ­tĂ©sƱ NyĂ­lt BajnoksĂĄgunk ugyancsak Ă©s tovĂĄbbra is MGSZ ranglistapontokat ad.

A Liga 4. ĂĄllomĂĄsĂĄn Ășjfajta versennyel jelentkezĂŒnk, a Csapatversennyel. Ez egy kĂ©tnapos megmĂ©rettetĂ©s lesz BĂŒkkön, kizĂĄrĂłlag Liga tagoknak, csapatversenyben, match play formĂĄban, 3 versenykörben. Azt vĂĄrjuk az esemĂ©nytƑl, hogy mĂ©g közelebb hozzuk a jĂĄtĂ©kosokat a golfhoz, mint csapatjĂĄtĂ©khoz, az EgyesĂŒlethez Ă©s egymĂĄshoz.


A bruttĂł Ă©s nettĂł fĂ©rfi Ă©s nƑi kategĂłriĂĄk mellett indĂ­tunk egy Extra 50/55+ kĂŒlöndĂ­j nettĂł kategĂłriĂĄt, melyben kizĂĄrĂłlag az 50/55+ Ă©v feletti korosztĂĄly eredmĂ©nyeit Ă©rtĂ©keljĂŒk ki. Ezen jĂĄtĂ©kosok tovĂĄbbra is kiĂ©rtĂ©kelĂ©sre kerĂŒlnek a sajĂĄt nemĂŒk szerinti nettĂł kategĂłriĂĄkban.


Ami nem vĂĄltozott a LigĂĄban: idĂ©n is lehet kizĂĄrĂłlag egyĂ©ni kategĂłriĂĄban versenyezni, nem kötelezƑ egyik csapatban sem rĂ©szt venni.


Azonban mi szĂ­vbƑl ajĂĄnljuk a csapatversenyt, mert Ășj emberekkel ismerkedhetĂŒnk meg, összekovĂĄcsolja a csapattagokat, Ă­gy a megszĂŒletƑ csapatszellem segĂ­tsĂ©gĂ©vel pedig egy teljesen mĂĄs minƑsĂ©gƱ versenyĂ©lmĂ©nyt kapunk.

Mindenki ĂĄtĂ©rezheti milyen csapatban jĂĄtszani Ă©s a többiekĂ©rt is kĂŒzdeni. Aki szeretnĂ© ĂĄtĂ©lni ezt az Ă©rzĂ©st, annak mĂĄr lehetƑsĂ©ge is van regisztrĂĄlni az oldalunkon, a RegisztrĂĄciĂł menĂŒpont alatt.”


Sorozatunk következƑ rĂ©szĂ©ben a MidAm VĂĄlogatottsĂĄgrĂłl Ă©s a nemzetközi megmĂ©rettetĂ©sekrƑl lesz szĂł.


KapcsolĂłdĂł linkek:


MGL egyéni és csapat kiírås:


MGL csapat regisztrĂĄciĂł:

296 megtekintés0 hozzåszólås
bottom of page