top of page

Miről döntöttek a MidAmok? #1


Az idei évet közgyűléssel indította a Magyar Mid-Amatőr Golf SE, ahol számos fontos téma került terítékre, így többek között bemutatkozott a MidAm Golf Liga 2023, szó esett a Magyar Golf Szövetséggel való együttműködésről a ranglisták és a Magyar Klubcsapatbajnokság részvétel kapcsán. Megtárgyalták a résztvevők a MidAm válogatottság feltételeit, valamint szó esett a nemzetközi versenyekről is. Határoztak az egyesület közhasznúságáról és megerősítették az adó 1%-ának felajánlási lehetőségét. Szavaztak a klubtagsági díjakról és meghallgatták a tagsággal igénybe vehető előnyöket és többek között meghallgatták Bodor Tibor Tanár úr részletes prezentációját is a golfszabályok 2023 évi változásairól.


Tekintettel arra, hogy közel 3 órán keresztül tárgyalták a különböző témaköröket a MidAmok, egy cikksorozat keretében mutatjuk be az Egyesület 2023 terveit, programjait és a közgyűlés határozatait.


A legkiemeltebb figyelmet talán a MidAm Golf Liga 2023 kapta, nem is véletlenül. A tavalyi év új koncepciót hozott a versenysorozat életében. Az egyénileg nevező játékosok csapatokba is szerveződtek, és izgalmas versengést folytattak a közel 2 millió forint értékű MidAm vásárlási utalványokért, valamint a további 5 millió forint értékű szponzori ajándékokért.


Krämer Andrást, az Egyesület elnökét kérdeztük a 2023 évi programról. Összefoglalnád nekünk, hogy milyen főbb változásokra számíthatnak a Ligában induló játékosok?


„Kezdeném azzal, nem fontossági sorrendben, hogy eddig 11,5 millió forint értékű tárgynyereménnyel, munkánkat segítő szolgáltatásokkal és pénzdíjjal támogatta meg közel 30 cég és magánszemély a MidAm Egyesület 2023 évi terveit. Elfogadottságunk és munkánk ilyen módú elismerése még soha nem volt ilyen magas. Elnökségünk igyekezett ehhez méltó programot összeállítani 2023-ra.”

Rendben, akkor térjünk rá elsőként a MidAm Golf Ligára!


„A bajnoki sorozatunk 2 új állomással bővül. Idén ellátogatunk a szlovákiai Sedin Golf Resortba, ahol idén a European Young Masters versenyét is bonyolítják, illetve visszatérünk Tatára, ahol utoljára 2021-ben jártunk.


Az első két versenyünk (Hencse és Tata) MGSZ országos ranglistaverseny lesz MidAm kategóriában. A két versenyből a jobbik eredmény kötelezően beszámításra kerül a MidAm ranglistába. Emellett a WAGR minősítésű Nyílt Bajnokságunk ugyancsak és továbbra is MGSZ ranglistapontokat ad.

A Liga 4. állomásán újfajta versennyel jelentkezünk, a Csapatversennyel. Ez egy kétnapos megmérettetés lesz Bükkön, kizárólag Liga tagoknak, csapatversenyben, match play formában, 3 versenykörben. Azt várjuk az eseménytől, hogy még közelebb hozzuk a játékosokat a golfhoz, mint csapatjátékhoz, az Egyesülethez és egymáshoz.


A bruttó és nettó férfi és női kategóriák mellett indítunk egy Extra 50/55+ különdíj nettó kategóriát, melyben kizárólag az 50/55+ év feletti korosztály eredményeit értékeljük ki. Ezen játékosok továbbra is kiértékelésre kerülnek a saját nemük szerinti nettó kategóriákban.


Ami nem változott a Ligában: idén is lehet kizárólag egyéni kategóriában versenyezni, nem kötelező egyik csapatban sem részt venni.


Azonban mi szívből ajánljuk a csapatversenyt, mert új emberekkel ismerkedhetünk meg, összekovácsolja a csapattagokat, így a megszülető csapatszellem segítségével pedig egy teljesen más minőségű versenyélményt kapunk.

Mindenki átérezheti milyen csapatban játszani és a többiekért is küzdeni. Aki szeretné átélni ezt az érzést, annak már lehetősége is van regisztrálni az oldalunkon, a Regisztráció menüpont alatt.”


Sorozatunk következő részében a MidAm Válogatottságról és a nemzetközi megmérettetésekről lesz szó.


Kapcsolódó linkek:


MGL egyéni és csapat kiírás:


MGL csapat regisztráció:

296 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page