top of page

Szlovák sikerek a 3. fordulóban

Frissítve: 2023. jún. 16.



Ježík Dušan győzelmével ért véget a LUA Resort MidAm Golf Liga harmadik fordulója, amelyre a Sedin Golf Resort par-73-as pályáján került sor június 11-én.


Habár az időjárás-előrejelzés nem volt túl bíztató, azonban aki a MidAmokat választotta, jól járt! Míg Magyarországos esett az eső, addig Sedin felett derült volt az ég, kellemes 22-24 fokos hőmérsékletet biztosítva.


A Liga vasárnapi fordulóját a MidAm magyar válogatott mérkőzése előzte meg szombaton, ahol fiaink és lányaink tisztes helytállás mellett sem tudták kompenzálni a hazai pálya előnyét, továbbá az erőviszonyok egyensúlytalanságát.


A szlovák válogatott pár erőssége elindult a Liga ezen fordulóján is és a 4-es playing hendikepes Ježík Dušannak sikerült is egy nettó 70-es, bruttó 74-es eredménnyel elhódítania a férfi győztesnek járó kupát. A szlovák Stranak Peter mellett egy magyar is felkerült a dobogóra Szalay Attila személyében +4-es ütéssel. Három birdie mellett 4 bogey és egy dupla került fel Attila score-kártyájára, így hendikepjén is sikerült javítani.



Ez elmondható a mezőny további 25 játékosáról is (azaz a mezőny 38,8%-áról!), akik az igazán nehéz pin pozíciók ellenére is jobbat tudtak játszani hendikepjüknél. A pin pozíciók olykor 25-30 méter mélyen voltak a greenen, ami akár 2-3 ütővel is meghosszabbította a pályaszakaszokat. A greensebesség ugyanakkor kimondottan játszhatóra, 9.0-ra lett beállítva, így az erős break-ek nem jöttek ki annyira a gurítás során. Ez legkevésbé Serestey Áront zavarta, aki15 ütéssel hendikepje alatt tudott játszani..., amihez szívből gratulálunk.


Hölgyek között is szlovák győzelmet ünnepelhetett a mezőny. Alzbeta Fulopova 86 ütéssel vitte el a pálmát, amitől csupán 1 ütéssel maradt el Fiserné dr. Koplányi Eszter, akinek a MidAm Golf Liga csapata viszont győzedelmeskedett. Harmadik helyen Sam Anh Kim végzett összesen 91 ütéssel.



A LUA Resort MidAm Golf Liga csapatversenyében A Még Mindig Te Jössz csapata tarolt 166 ponttal. Krämer(79) és Sátori(82) bruttóban hozta a kötelezőt, míg nettóban Berta (69), Tóth (72) és Mester (77) segítették a csapatot. Ezzel a csapat összetettben 2 helyet fellépve a negyedik helyen várja a Bükfürdő-i összecsapást, ahol dupla pontos és dupla pénznyeremények várják a csapatokat.



Koplányi Eszter The BEster Team csapata a kapitányhoz hasonlóan a második helyen végzett. A bruttó hozzájárulásban Koller(81) és Tőtös(87) jeleskedtek, míg nettóban Koplányi (68), Fejős (71) és Törőcsik (75) járul hozzá a csapat sikeréhez. A csapat ezzel a sikerével átvette a LUA Resort MidAm Golf Liga vezetését!



A Hatvári vezette Nekünk Nyolc csapata is nagyot lépett a ranglistán. Két helyet ugrottak a Sedin-i fordulónak köszönhetően, ahol harmadiként végeztek, mindössze 3 ponttal elmaradva.



A hétvége vesztese a 4 helyet visszaeső Hole-In-Seven csapata, ahol az utolsó pillanatokban több játékos is visszalépett a nevezéstől, így a 7 fős létszámból csak 3-an tudtak hozzájárulni a csapat eredményéhez.


Találkozunk Bükfürdőn július 8-9 között!





82 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page