top of page

Túl az első napon


Ideális időjárási körülmények között vágott neki a külföldiek beutazását korlátozó kormányrendelet miatt 90 főre fogyatkozott csonka, szinte teljes mértékben magyar MidAm mezőny a 8. Magyar MidAm Nyílt Golfbajnokság első napjának.


A játékosok egybehangzó véleménye alapján PGA Tour minőségű és színvonalú pályán meggyűlt a versenyzők baja a rough-okkal és a biliárdasztal minőségű greenekkel, így az első napi eredményekből elmaradtak a kiemelkedő eredmények, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a mezőny csupán 5%-ának sikerült hendikepet javítani. És sajnos nem javítja a képet az sem, hogy további 4%-ának sikerült a hendikepjét megjátszania stableford számítás szerint. Stroke-hcp alapján a kép már árnyaltabb. Itt már a mezőnyből csupán 7 játékosnak sikerült hendikep vagy annál jobb eredményt elérnie.


A legjobb score-t a cseh Lukas Braun (-1,9) szállította 76 ütéssel, amit jó pár relatív hosszú putt sikeres abszolválásának köszönhetett. Az első nap után második helyen Magyar Krisztián (-5,4) áll 78 ütéssel, amit a 17-esen egy kiváló, 128 méteres eagle-lel sikerült teljesítenie. Ezzel az eredményével a magyar mezőnyt vezeti is. A harmadik helyezett Rádonyi Kristóf 78 ütéssel hozta le az első játéknapot. Ugyancsak 79-es eredmény áll Szeberényi Máté, szabadkártyás „ifjú” neve mellett, aki hamarosan apai örömök elébe fog nézni. Őket követi Ruzicka Tomas (81), majd 6 játékos 82 ütéssel képezi az élboly üldözői csapatát, így még teljesen nyitott a küzdelem.


Hölgyeknél a többszörös magyar bajnoknő Kocsis Réka vezeti a mezőnyt 83 ütéssel, majd őt követi Sándor Virág 89 és Hoang Thu Dung 91 ütéssel. Hölgyek kategóriájában összesen 14 versenyző állt a rajthoz és mivel a bajnokság kiírása szerint, a 10 bruttó és 5 nettó legjobb eredményt elérő hölgy kerül a kétnapi eredmények után a CUT-ba, ezért a hölgyeknek nincs izgulni valójuk, hiszen így mindenki tee-re állhat a harmadik napon is.


A részletes, első napi eredmények ide kattintva érhetők el.


A nap zárásaként az Egyesület megtartotta közgyűlését, ahol 14 új tag felvételéről döntöttek a jelenlévők, ezzel közel 150 főre növelve a MidAm lassan népes táborát.


Folytatás holnap, ismételten 1 tee-ről 8:00 órától.


152 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page