top of page

Felemás első nap


Kiválóan előkészített golfpálya fogadta a magyar és a szlovák nemzeti midam válogatottakat a Pannonia Golf & Country Clubban 2024. május 4-én, szombaton.

 

A két nemzet válogatott játékosai 2023-ban mérkőztek meg egymással első alkalommal a Sedín Golf Resortban, amelynek folytatásaként idén a Pannonia lankáin mérték össze erejüket.

 

Tíz férfi és hat női játékos alkotta a nemzeti válogatottakat, ennek megfelelően a játékforma is kissé eltérő volt. Az első versenynapon a férfiak két kört teljesítettek. Az elsőt best ball, míg a másodikat foursomes match play játékformában. A hölgyek ezzel szemben 1 kört teljesítettek szombaton.

 


A női válogatottunk erősen kezdett szombaton. Egy vereség mellett két győzelmet szereztek a magyar hölgyek, és nem is akármilyet! A Nagy-Erdei és a Movik-Krénusz páros 5 szakasszal ment, amikor még 4 volt hátra, így korán végeztek az első fordulóban. A Batta-Dr.Lex páros is szoros meccset vívott, és csak a 17-es par-3-ason történt meg a kézfogás.

 

Férfi válogatottunk már kevésbé volt eredményes. A délelőtti küzdelmekben megilletődötten kezdtek csapataink, azonban a nap közben folyamatosan javult teljesítményük. A kezdeti szlovák előny szertefoszlott és volt olyan pillanat is, amikor a magyar csapatok között 3 győzelemre, valamint 1 döntetlenre állt. Végül a szlovákok az utolsó szakaszokon vissza tudták fordítani a meccsek állását, így 3:2-re nyerték a délelőtti best ball mérkőzéseket. A legnagyobb arányú magyar győzelmet a Szeberényi-Krämer duó neve mellé tudtuk feljegyezni. Három szakasszal vezettek, amikor már csak 2 volt hátra. A magyarok másik ponját a Vajta-Dr. Bohács páros szállította a szlovák MidAm válogatott kapitány Martin Sebesta és jóbartája Florian Tomkoval szemben.

 

Némi pihenést után délután 2:30-kor vágtak neki ismét a férfiak a golfpályának. Ezúttal foursome matchplay játékformában csaptak össze a válogatottak játékosai. Itt már azért begyújtották a rakétákat a szlovákok. A papírforma szerinti esélyesebb csapat átlaghendikepje -1,5 volt, szemben a magyar 4,7-tel, így nem volt meglepő egy-egy meccsen a nagyobb arányú verseség sem. Azonban a magyar csapat így is tudott (ismét) két pontot szerezni köszönhetően Meznerics és Szalay kimagasló játékának és 4&2 arányú győzelmének. A másik pont egy rendkívül izgalmas és szoros mérkőzésen került a magyarok tarsolyába. A meccs felváltva hol szlovák, hol magyar vezetést követően a 15-ös szakaszara egálba került és innen egészen a 18-as szakasz greenjéig így is maradt, ahol a szlovák Varga kihagyta birdie puttját, azonban Dr. Bohács sikeresen értékesítette azt.

 

Folytatás vasárnap 9 órakor, férfiaknál egyéni match play, hölgyeknél továbbra is best ball játékformában.

 

Hajrá MidAm! Hajrá Magyarok!



98 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page