top of page

Közel a nullához


A pénteki barátságos válogatott felkészítő mérkőzést követően (amelyről itt írtunk) került megrendezésre a LUA Resort MidAm Golf Liga 5. fordulója Balatonudvariban 2023. augusztus 19-én.


Habár a verseny napjának reggelén leszakadt az ég, és súlyos viharfelhők borították a Balaton kék egét, azért a 74 fős mezőnyt a versenybizottság még időben, 9 órakor el tudta indítani 2 elütőről, köszönhetően Szalai Veronika és csapata kiváló greenkeeperi munkájának. A fél óra alatt lezúduló víztömegből szinte semmi nem volt érzékelhető a golfpályán!


Krämer Andrást sem zavarta meg az első 9-en időnként eleredő, majd később megszűnő, szemerkélésre mérséklődött nyári eső. A „front nine”-on rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott a MidAmok elnöke, neve mellett a score kártyán 7 PAR, 1 birdie és 1 bogey szerepelt. Azután délutánra kisütött a nap, ami megnehezítette a játékosok dolgát is. A golfpálya gőzkatlanná változott. De ez sem zavarta meg Krämer játékát, aki hátsó kilencen 8 PAR és 1 bogey mellett 73-ra hozta le a 18 szakaszt, ezzel megszerezve a 2023 évi Klubbajnoki címet és a férfi bruttó 1. helyezést. Második helyen Vajta Balázs végzett 74 ütéssel, aki így jelentősen feljebb lépett (10.hely) a MidAm válogatott listán (itt érhető el), míg a harmadik helyre Szeberényi Máté érkezett be 75-ös eredményével, amibe 2 dupla-bogey is „belefért”.


Hölgyek között a MidAm alapítótag, Batta Krisztina (83) diadalmaskodott, aki ezzel megszerezte a 2023 év MidAm Klubbajnoka címet. A 9-es playing hendikepre játszott +11 ütés nettóban 74 ütés jelentett számára, ami Balatonudvariban egy jó eredménynek számít. Második helyen a külhoni magyar Dr. Kárpáti Szilvia végzett 93 ütéssel, és egyben holtversenyben Sajner Zsuzsával, aki a back-nince rosszabb eredménye miatt került így a képzeletbeli dobogó legalsó fokára.


A párás meleg ellenére számos játékos teljesített jobban hendikepjénél, így például Férfi nettó A kategóriában Dr. Bohács Zsolt (71) végzett az élen, Férfi nettó B kategóriában Vidáts Szabolcs parádés nettó 68 ütést ért el, amit később az eredményhirdetés utáni sorsoláson megfejelt egy MidAm Nyílt Golfbajnokság nevezési díj nyereménnyel. Hölgyeknél pedig Krénusz Andrea érte el a legjobb nettó eredményt, hendikepjének megjátszásával.


Ez a forduló jelentősen megbolygatta a Liga Csapattabellát. Szinte majdnem minden csapatot érintő helyváltozások történtek. A Liga Csapatösszecsapáson ezúttal a Vajta Balázs vezette Repülő Hollandik (Vajta Balázs, Szulyovszky Gábor, Hoang Thu Dung „Zung”, Dr. Lex Annamária, Kátai Balázs, Reska János, Hung Luu Manh „Sanyi”) végzett az élen 151 ponttal, ezzel 1 helyet előrelépve.



Második helyre a Még Mindig Te Jössz csapata (Mester Miklós (csk), Berta Zsolt „Oleg”, Movik Gabriella, Tóth III. Gábor, Sátori Ferenc, Krämer András, Üveges Zoltán) érkezett be 145 ponttal.



Míg a dobogó harmadik fokára a Nekünk Nyolc (Hatvári Árpád csk., Darabos Márta Ilona, Dr. Karvász Tamás, Huong Luu Thi Thu „Hajni”, Varga Péter dr., Meznerics Gergely, Dr. Zombori Zoltán, Dickinson Melinda) csapata állhatott fel 142 ponttal.




Az élen továbbra is a Zilahy Csaba fémjelezte A Sas Leszállt csapata áll, azonban 16 pontos előnye 10 pontra csökkent.


A ChocoMe nearest to the pin versenyében Fejes Zoltán (80cm) és Krénusz Andrea (368cm) biztonyultak a legpontosabbnak a 15-ös szakaszon, míg a MONYO longest drive keretében a legbikább ütések Batta Krisztinának (176m) és Vajta Balázsnak (241m) sikerültek a felfelé futó 12-es, par-5-ös szakaszon. A megszokott tippverseny keretében Fiserné Dr. Koplányi Eszter és Tőtös Zsolt voltak legközelebb a női longest drive távolsághoz, míg a férfi longest drive-ot Dr. Novotni Róbert csupán 1 méternyi különbséggel találta el majdnem.



A LUA Resort támogatásával, a 10-es elütőn prezentált jégbe hűtött dinnye, a welcome során a pezsgőzés, a golfpályán a jó eredmények és a jeges törölköző, míg a díjátadó ünnepségen a több, mint 1 millió forint értékű szponzori tárgynyeremények tették felejthetetlenné ezt a fülledt szombatot.


Köszönjük támogatóink együttműködését:

Balog Ékszer (Balogh Zoltán és Mónika), BrudiShop (Brúder Balázs), Csepregi Csegő, Elli Szépségszalon (Bögözi Ella), Emil Frey (Pethő Andrea), Fejes Zoltán, Harmónia Víz (Tálas Szabolcs és Pap Boglárka), IngatlanCoach (Movik Gabriella), Ízműves (Magyar Krisztián), Két Szerecsen Bisztró (Dr. Erdei Éva és Meznerics Gergely), LUA Resort, MET Magyarország Zrt. (Szépfy Márton), MONYO Sör (Mester Miklós), a MidAm Patrónus Program tagjai, St. Andrea Étterem, Szőlőbirtok és SkyBar (Holló Klára), SUN and EYE (Nagy Tamás), Sunrise Golf Paradise és Fairway Apartments, Mijas (Rozman Péter), Swiss Laboratory (Galátai György), Highland GolfShop (Szeberényi Máté), The Box Donuts (Jónás Balázs)


66 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page