top of page

Döntöttek a MidAmok, de mi az az International MidAm Team Championship?Cikksorozatunk a 2023. január 25. napján megtartott MidAm Közgyűlés anyagait dolgozza fel, amelynek első cikkét itt olvashatod.


Legutóbb a MidAm Golf Ligánál hagytuk abba a beszélgetést Krämer András MidAm elnökkel. A fonalat itt felvéve, a MidAm versenynaptár többi eseményéről kérdeztük.


„A versenyek széles skálájával várjuk felső korhatár nélkül a 25+-os golfozókat. A MidAm Golf Ligán kívüli versenyeinket alapvetően két csoportba tudom sorolni. Vannak a nyílt versenyeink, amelyre mindenki nevezhet és vannak a válogatott versenyeink, melyre azon játékosaink kapnak meghívást, akik teljesítik a válogatottság feltételeit.”

„Az előbb kategóriába sorolható a MidAm Match Play Bajnokságunk, amely a játékosok által egyedileg megválasztott golfpályán, havi 1 fordulóval jelentkezik. Különlegessége a Bajnokságnak, hogy a korábbi években felmerült igényeket meghallgatva, idén a bruttó verseny mellett a hendikep figyelembevételével is sor kerül ún. nettó bajnokságra. Talán nem meglepő, hogy a mai napig a nettó bajnokságra többen jelentkeztek, mint a bruttóra. A bajnoki sorozat elődöntőjének és döntőjének lebonyolítására ismét Zircen kerül sor szeptember 30-án.”


„A másodikként említett kategóriába olyan új versenyek kerültek, mint a Szlovák-Magyar Nemzetek Közötti Kupa, vagy éppen a Klubcsapatbajnokság, melynek részvételi lehetőségéről továbbra is várjuk a Magyar Golf Szövetség elnökségének döntését. Ezen versenyek esetében a válogatott keret képviseli a Magyar MidAmokat, amely keretet a MidAm Női és Férfi Csapatkapitányok állítják össze a MidAm Golf Ligában elért helyezések, valamint a játékosok egyedi teljesítményei alapján.”


Miért van feltüntetve a Szlovák MidAm Nyílt Bajnokság a versenynaptárban?


„Azért, mert a szlovák szövetséggel kötöttünk egy kölcsönös megállapodást, amelynek értelmében a MidAm Golf Liga első 3 helyezett férfi és 1 helyezett női játékosa automatikus meghívást kap a szlovák MidAm Nyílt Bajnokságra. Cserébe mi is vendégül látjuk az Ő játékosaikat Zalacsányban, szeptember 1-3 között.”

Ez egy kiváló kezdeményezésnek tűnik! De a versenynaptárban látunk egy International MidAm Team Championship bajnokságot is. Erről mit lehet tudni?


„Igen, ez a bajnokság a második kategóriába esik, azaz a válogatott számára az év legkiemelkedőbb eseménye. Létezik az EGA-nak egy Csapatbajnoksága felnőtt kategóriában. Ez annak a versenynek egy MidAm változata. Ez egy alulról induló kezdeményezés, melyhez eddig Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Luxembourg, Németország, Svájc, Szlovákia és természetesen mi is csatlakoztunk. A három napos Bajnokság során csapatversenyben mérkőznek meg match play alapon az egyes nemzetek egymással. Célunk, hogy felhívjuk az EGA figyelmét ezen verseny szükségességére, és bízunk abban, hogy 2024-ben már az EGA színei alatt kerül megrendezésre a kontinens MidAm Csapatbajnoksága.”


Köszönjük az érdekfeszítő összefoglalót!

A cikksorozatunk harmadik részében a MidAm tagság nyújtotta előnyökről lesz szó.Kapcsolódó linkek:


MidAm versenynaptár


Válogatottsági feltételek


MidAm Golf Liga kiírás


MidAm Match Play Bajnokság kiírás


MidAm Match Play Bajnokság regisztráció


148 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page